logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Boerderijwandeling met gids'
24mei 2014

Boerderijwandeling met gids

Zaterdag 24 mei 2014, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Museum Hoeksche Waard beseft het belang van agrarisch erfgoed, teveel boerderijen verdwijnen ondanks hun belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het landschap. Er bestaat niet voor niets een groeiende belangstelling voor de boerderijwandelingen met gids.

Om het agrarisch erfgoed in de Hoeksche Waard weer eens goed in het spotlicht te zetten, organiseert Museum Hoeksche Waard een boerderijwandeling op zaterdag 24 mei 2014.

De wandeling start bij ’t Hof van Assendelft en voert langs Midden- en West-Leeuwenstein.

Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Molen van Goidschalxoord, waar deelnemers een uitleg krijgen van de molenaar. Er kan pannenkoekenmeel gekocht worden tegen gereduceerd tarief.

Onderweg vertelt de gids interessante details over gebouwen langs de route, onder andere over de kleinste watertoren van Nederland, tevens eigendom van Museum Hoeksche Waard. 

De wandeling is ongeveer 5 km lang en duurt tussen de 1,5 à 2 uur en eindigt in de prachtig gerenoveerde museumboerderij Oost-Leeuwenstein.

Er zijn nog maar een paar plaatsen, dus meld u snel aan!

Deelnemers kunnen zich melden bij ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord om 14.00 uur, waar de gids alvast iets zal vertellen over  dit historische pand uit 1767, een van de gebouwen van Museum Hoeksche Waard. 

Er volgen nog drie boerderijwandelingen op 12 juli, 6 september en 13 december 2014.

Aanmelden voor de wandeling  kan via de agenda op de website www.streekmuseumhw.nl  of telefonisch op 0186-601535 (di t/m za), uiterlijk op woensdag 21 mei.

De kosten bedragen € 5,- per persoon, inclusief koffie, thee of een sapje.  Vrienden van het museum betalen slechts € 2,50.

Contactinformatie:
Locatie: 't Hof van Assendelft
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Website:www.streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!