logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Proeven van kunst en muziek voor Jeugdcultuurfonds'
24mei 2014

Proeven van kunst en muziek voor Jeugdcultuurfonds

Zaterdag 24 mei 2014, van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Op 24 mei 2014 organiseert Soroptimistclub Hoeksche Waard/ IJsselmonde het evenement “proeven van kunst en muziek”.  De opbrengst gaat naar  het Jeugdcultuurfonds en wordt besteed aan kunstbeoefening voor kinderen uit de Hoeksche Waard.

Het evenement begint om 12.00 uur en start met een drankje en een heerlijke lunch. Tijdens de lunch treedt het kwartet Amabilé op. Dit kwartet bestaat uit jeugdige musici die spelen in het Rotterdams Jeugd orkest en het Rotterdams Studenten Orkest.

Na de lunch is er een concert. Hierin treden het Ronsard Trio en het Duo Corcova op. Het Ronsard Trio bestaat uit harpiste Lenie de Meij, fluitiste Marion Schopman en ook één van onze eigen leden: Sopraan Mariët Kaasschieter. Duo Corcova bestaat uit Laura van de Woord (viool) en Jeroen Hobbel (gitaar).

In de kerk wordt kunst geëxposeerd en aansluitend aan het concert  kan er kunst gekocht worden.

De soroptimisten vormen internationaal de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld.  Zij zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes in het bijzonder.

Een cultureel evenement als dit vraagt ook om een culturele bestemming van de opbrengsten van deze dag. Daarom is er gekozen voor het ondersteunen van kinderen op het culturele vlak.

Ieder kind heeft het recht om zich te ontwikkelen. Het Jeugdcultuurfonds richt zich op kinderen in achterstandsposities en geeft hen de kans om mee te doen aan actieve kunstbeoefening.  Het ontwikkelen van je eigen creativiteit en het laten horen of zien wie je bent en wat er in je leeft, heeft grote effecten. Wie aan kunst doet, krijgt meer zelfvertrouwen, het concentratievermogen neemt toe en het vergroot de sociale vaardigheden. Deze effecten zijn juist zo belangrijk voor de groep kinderen in achterstandsposities.

Ook al behoort Nederland tot één van de tien rijkste landen ter wereld, toch leven ook hier zo’n 370.000 kinderen in armoede. Het Jeugdcultuurfonds haalt financiële drempels weg voor deze kinderen. Professionals vanuit de scholen, het maatschappelijk werk, de jeugdzorg en de gezondheidszorg kunnen een aanvraag doen bij het fonds. 

In de Hoeksche Waard is het Jeugdcultuurfonds nog relatief onbekend. Dit is jammer, want ook hier is financiële ondersteuning soms hard nodig. Met het organiseren van dit evenement hopen de Soroptimisten ook meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden die het fonds te bieden heeft.

De soroptimisten begroeten u graag op 24 mei!

Kaarten, a € 25,00 per stuk (inclusief een welkomstdrankje, lunch en concert) zijn te koop via de website www.proevenvankunstenmuziek.webs.com.

Contactinformatie:
Locatie: Dorpskerk Westmaas
Organisator: Soroptimistenclub Hoeksche Waard/IJsselmonde
Website:www.proevenvankunstenmuziek.webs.com


Deel dit bericht met je vrienden!