logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in De Opkamer'
04mei 2014

Expositie in De Opkamer

Zondag 4 mei 2014 vanaf 13:30 uur.

Op zondagmiddag 4 mei 204, om 13.30 uur, vindt de opening van een nieuwe expositie plaats in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21,Maasdam.

In het kader van het vijfjarig bestaan van De Opkamer zijn er drie amateurkunstenaars uitgenodigd om te exposeren. Dat zijn Hilde Durieux, Hetty Vrijland en Jeanette van der Made. Alle drie zijn ze aanwezig met schilderijen met als extra: sieraden en objecten van glas van Jaap en Hetty Vrijland. De expositie duurt tot eind juni.

Hilde Durieux schildert ruim vijf jaar steeds actiever bij de Hoekschewaardse Teken en Schilderkring (HWTS-kring) Het landschap maar zeker ook het waterschap van o.a. de Hoeksche Waard zijn een inspiratiebron voor haar. Zij werkt voornamelijk met acryl op doek.

Jeanette van der Made schildert sinds een kleine twintig jaar op haar geheel, eigen wijze. Zij laat zich inspireren door de natuur, hetgeen goed tot uitdrukking komt met fascinerende bloemen en natuurelementen. Bloemen hebben trouwens nog een tweede passie voor haar, gezien het enthousiasme voor het werken en bezig zijn in en met de tuin. Zij schildert met olieverf.

Hetty Vrijland, samen met haar man bekend van sieraden en objecten van glas en het waarderingsgeschenk van de gemeente Binnenmaas, exposeert een aantal bijzondere portretten.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Evelien Veldhoen op klarinet. Als extra zal Alexander van Elswijk enkele gedichten uit zijn bundel “Een bouquet ijsbloemen” en uit zijn onlangs verschenen bundel “Memoires van een Souffleur.” voordragen.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Website:http://www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!