logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Feestelijke opening Oost-Leeuwenstein'
03mei 2014

Feestelijke opening Oost-Leeuwenstein

Zaterdag 3 mei 2014, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Om de heropening van boerderij Oost-Leeuwenstein te vieren met  publiek organiseert Streekmuseum Hoeksche Waard een feestelijke open dag op zaterdag 3 mei 2014.

Kom cultuur proeven bij een bezoek aan de prachtig gerenoveerde boerderij Oost-Leeuwenstein en het bijbehorende zomerhuis.

De gidsen van het museum staan klaar om geïnteresseerde bezoekers in groepjes rond te leiden, dit gebeurt een aantal keren gedurende de dag. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid de prachtige boerderij bewonderen.

Ontmoet de zeven historische personages, (heren)boer en boerin, winkelierster, arbeider, vakman, dorpsarts en schoolkind, in levende lijve. Zij vertellen tijdens deze publieksdag over hun leven in vroeger tijden en brengen daarmee de collectie tot leven.

Proef letterlijk de natuur bij de diverse kraampjes met heerlijke streekproducten zoals groenten, fruit, kaas, vlees, vis en natuurlijk versgebakken pannenkoeken met meel van de Goidschalxoortse molen.

Ook zullen andere musea zich presenteren zoals het Landbouw- en Rien Poortvlietmuseum van Tiengemeten en ’t Land van Strijen.

Kinderen zullen zich niet vervelen tijdens deze feestelijke dag, er zijn leuke activiteiten. Zij kunnen zich verkleden als Ot en Sien en oudhollandse spelletjes spelen. De allerkleinsten kunnen zelfs meerijden met een bolderkar, getrokken door minipaardjes.

De gezellig ingerichte koffiehoek of het terras vormen een uitstekende plek om alle opgedane indrukken rustig te verwerken onder het genot van een kopje koffie, thee of glaasje fris.

De boerderij is op 3 mei geopend van 10.00 tot 17.00 uur, de activiteiten, rondleidingen en de streekmarkt vinden plaats gedurende de dag. Ook niet onbelangrijk; de entree is tijdens deze feestelijke dag geheel gratis.

Foto: drie gevels Oost-Leeuwenstein, Jacqueline Koster

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Streekmuseum Hoeksche Waard
Website:www.streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!