logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
18mrt 2014

Informatieavond mediaopvoeding

Dinsdag 18 maart 2014, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Alle kinderen zitten op internet. De een speelt games, de ander zit vooral op Facebook en Twitter, of downloadt van alles. Wat doen ze eigenlijk op internet en waarom vinden ze dat zo leuk? Kunnen ouders nog toezicht houden, of hoeft dat niet?

Op deze informatieavond doet Pauline Maas namens Mijn Kind Online een deur open naar de wereld van tieners op internet.

Kinderen, ook tieners, hebben begeleiding nodig: ze zien de wereld vooral vanuit hun eigen behoeften. Is het slecht als ze met hun mobiel gaan slapen, of als ze met vreemden contact hebben via internet? Mijn kind lijkt wel verslaafd, hoe ga ik daarmee om? Voor alle ouders en verzorgers die willen weten hoe ze met tieners kunnen praten over media, ook als ze niet weten wat kinderen allemaal doen met hun mobiel of achter de computer.

Wie antwoord wil op deze vragen en naar huis wil gaan met allerlei nieuwe tips en ideeën voor de mediaopvoeding thuis, kan terecht op deze avond.

Wie wil weten waarom leren omgaan met media net zo belangrijk is als leren lezen en schrijven is welkom op dinsdag 18 maart (20.00 uur tot 22.00 uur) in de bibliotheekvestiging Oud-Beijerland.

De Bibliotheek Hoeksche Waard neemt het initiatief het ‘grijze’ internetgebied (tussen school en thuis) samen met ouders te verkennen.

Op deze informatieavond doet Pauline Maas namens Mijn Kind Online een deur open naar de wereld van tieners op internet. Naast ouders/verzorgers van kinderen en jongeren tussen ongeveer 10 en 15 jaar zijn ook grootouders én leerkrachten uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

De avond is op dinsdag 18 maart van 20:00 tot 22:00 uur. Inloop is vanaf 19:45 uur met een kopje koffie. Vooraf aanmelden gewenst via www.debhw.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Dinsdag 18 maart van 20:00 tot en met 22:00 | € 5,00 voor leden | € 7,50 voor niet-leden | Bibliotheek Oud-Beijerland | Steenenstraat 24 | 3262 JM Oud-Beijerland | 0186 613 782

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!