logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08mrt 2014

Bibliotheken vieren boekenweek

Van zaterdag 8 maart 2014 tot en met zondag 16 maart 2014.

De boekenweek staat in het teken van reizen. Het motto is “Ondertussen ergens anders”. In de literatuur zijn veel reisverhalen naar alle denkbare plaatsen te vinden. En altijd staan ze bol van aanstekelijk avontuur.

Tommy Wiering schrijft het traditionele boekenweekgeschenk.

Voor de leden van de bibliotheek is er ook dit jaar een fraai en exclusief cadeau: de Boekenweekbundel Ondertussen ergens anders. Met prachtige verhalen van Bekende Nederlanders over hun meest memorabele reiservaring, met bijdragen van Floortje Dessing, Adriaan van Dis, Derk Bolt, Petra Stienen, André Rieu, Joris Linssen, Lauren Verster, Redmond O'Hanlon en Olcay Gulsen.

Zoals altijd kan iedereen bij de bibliotheek terecht voor achtergrondinformatie over boeken en schrijvers. De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft ter ere van de Boekenweek de veelgeprezen schrijfster Judith Koelemeijer op 8 maart te gast. In de bibliotheekvestigingen Oud-Beijerland (10 maart) en Mijnsheerenland (17 maart) wordt in het Tabletcafé Xtra aandacht besteedt aan de vele reisapps die inmiddels op de markt zijn en reizen steeds gemakkelijker maken.

Op de multitouchtafels in Numansdorp, Puttershoek, ’s-Gravendeel en Oud-Beijerland is een schitterende interactieve kaart van het oude Rusland te zien. Met verrassende beelden van ondermeer de schrijvers Tsjechov en Tolstoi en de Trans-Siberië Express. Dit in navolging van de Ruslandreizen van Jelle Brandt Corstius, die een essay schreef voor de Boekenweek.Wie in het trotse bezit is van het boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa kan op zondag 16 maart – op vertoon van dit boekje – de hele dag gratis reizen met de trein.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!