logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08mrt 2014

Judith Koelemeijer in de Lindenhoeve

Zaterdag 8 maart 2014, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Een dramatisch reisverhaal: ‘Hemelvaart’.  Op zaterdagmiddag 8 maart 2014 is de bekende schrijfster Judith Koelemeijer te gast bij de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Ter ere van de boekenweek zal de veelgelezen schrijfster  in Oud-Beijerland vertellen over haar werk, boeken en literatuur. Een buitenkans voor iedereen die meer wil weten over de literaire non-fictie van deze gelauwerde schrijfster.

Onlangs kwam Koelemeijer’s nieuwst roman uit: ‘Hemelvaart’. Hierin beschrijft zij het dramatische verhaal uit haar jeugd: in de zomer van 1985 viert zij met vijf vriendinnen vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Tot er de laatste nacht een ongeluk gebeurt waarbij een van de vriendinnen, Annette, om het leven komt.

Eerder schreef Koelemeijer ‘Het zwijgen van Maria Zachea’. Dit boek werd na verschijnen in 2001 alom geprezen om de literaire kwaliteit. Judith liet zien dat ook waargebeurde verhalen zich goed lenen voor de romanvorm. Het boek won de NS Publieksprijs, het Gouden Ezelsoor voor het beste verkochte literaire debuut en de Zaanse Cultuurprijs. Er werden meer dan 300.000 exemplaren van de familiegeschiedenis verkocht. In ‘Anna Boom’, haar tweede boek, dat verscheen in 2008 en eveneens uitgroeide tot een bestseller, verkent zij opnieuw de grenzen van de literaire non-fictie.

Op zaterdag 8 maart is zij te gast bij De Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland. Ter ere van de boekenweek (8 t/m 16 maart). Slogan van de boekenweek is ‘ondertussen ergens anders‘ en staat in het teken van reizen. Het nieuwe boek van Koelemeijer sluit hier naadloos bij aan. 

Judith Koelemeijer | de Bibliotheek Oud –Beijerland | Lindenhoeve | Steenenstraat 24 | 3262 JM Oud-Beijerland | 8 maart 14 uur – 16 uur |toegang: €12,50  voordeel met je biebpas € 10,00 | aanmelden via www.debhw.nl of in de bibliotheek.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!