logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Er zit muziek in Streekmuseum Hoeksche Waard'
08feb 2014

Er zit muziek in Streekmuseum Hoeksche Waard

Zaterdag 8 februari 2014, van 20:00 uur tot 21:45 uur.

Een oude traditie wordt in ere hersteld, in Streekmuseum Hoeksche Waard zullen net als voorheen sfeervolle concerten gegeven worden. De eerste muzikale avond wordt verzorgd door Lotte van der Jagt (sopraan) en Marieke van Oostende (alt) met pianobegeleiding van de Numansdorpse zangdocente Marijke Nieuwenweg.

Marijke is al jaren een muzikaal begrip in de Hoeksche Waard. Na een lange en succesvolle solocarrière in binnen- en buitenland heeft zij zich geheel toegelegd op haar privé zang- en pianolespraktijk. Daarnaast geeft zij les op de Muziekschool in Middelharnis, waar Marieke van Oostende sinds 2009 één van haar leerlingen is. Marieke studeerde Engelse Taal en Letterkunde in Leiden en werkt momenteel als bijlesdocent Moderne Talen en als Communicatie-medewerker bij een IT-bedrijf in Dordrecht. Klassieke zang is haar grote passie.

Lotte van der Jagt, dochter van Marijke, was als klein meisje altijd al aan het zingen. Vaak zelfbedachte melodietjes, waarvoor ze na afloop om applaus vroeg. Als 5-jarige zong ze in een kinderkoor totdat ze naar de middelbare school ging. Omdat ze ook een instrument wilde spelen heeft ze jaren dwarsfluit gespeeld bij NLS in Klaaswaal. Daarnaast is ze ruim tien jaar leerling geweest van de Jeugdtheaterschool Hofplein en heeft ze in diverse producties gespeeld. In de zomer van 2013 heeft Lotte haar bachelor diploma Algemene Cultuur Wetenschappen behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Beide solisten treden voor het eerst samen op en wagen zich zelfs aan een duet. Het repertoire zal bestaan uit volksmuziek, bewerkt door bekende klassieke componisten. Daarnaast zullen traditionele en klassieke liederen ten gehore gebracht worden.

Het concert vindt plaats in ’t Hof van Assendelft op zaterdag 8 februari. Entree bedraagt € 7,50 inclusief twee consumpties (Vrienden van het museum betalen € 5,00).

Er zijn geen kaarten te koop, maar u kunt zich aanmelden voor het bijwonen van het concert via info@streekmuseumhw.nl of telefonisch 0186-601535 (di t/m za tijdens kantooruren).

19.30 uur - Inloop
20.00 uur - Aanvang concert
21.45 uur - Einde concert

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Streekmuseum Hoeksche Waard
Website:www.streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!