logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Carrousselvoorstelling Het Theatercollectief'
08feb 2014

Carrousselvoorstelling Het Theatercollectief

Zaterdag 8 februari 2014 vanaf 20:00 uur.

Het Theatercollectief Hoeksche Waard brengt op zaterdag 8 februari 2014 een carrousel van voorstellingen in een bijzondere, intieme en avontuurlijke sfeer over het voetlicht. Monologen en dialogen, elk van een minuut of tien, over het dagelijkse leven, over liefdes en dilemma’s zullen we tegelijkertijd in diverse ruimtes in gelegenheidstheater “De Swaensvoet” opvoeren. Voor het publiek een gelegenheid om kennis te maken met ons verrassend theater.

Het publiek zal een tiental korte toneeljuweeltjes te zien krijgen, elk in een andere ruimte in het gelegenheidstheater. Het publiek krijgt deze avond genoeg te zien en te horen! Het Theatercollectief maakt een laagdrempelige theateravond en hoopt daarmee een breed publiek te bereiken.

Vooraf reserveren is niet nodig. De toegangsprijs voor deze avond is vastgesteld op het symbolische bedrag van 1 euro. De voorstellingen starten om 20:00 uur en vinden plaats in gelegenheidstheater “De Swaensvoet”, Marktveld 9, 3264 AL Nieuw-Beijerland.

Het Theatercollectief bestaat sinds 2002. Omdat er, naast de activiteiten van bestaande toneelverenigingen, behoefte bleek te zijn aan nog een andere manier van theater maken voor de Hoeksche Waard, richtte een groep mensen het Theatercollectief Hoeksche Waard op.

Het Collectief bestaat uit een “kaartenbak” van mensen die belangstelling hebben voor vernieuwend theater en ermee bezig willen zijn. Zo zijn er naast uiteraard (amateur)toneelspelers en regisseurs ook scenarioschrijvers, licht- en geluidstechnici en kostuum- en decorontwerpers actief binnen het collectief.

Plannen voor de zomer (vooraankondiging)

In de zomer van 2014 zal het Theatercollectief een bewerking van Zomergasten van Maksim Gorki op de planken zetten. De repetities zijn in volle gang.

Onder leiding van regisseur Jan Roeland zet het Theatercollectief een ogenschijnlijk oppervlakkig verhaal neer. ‘Ogenschijnlijk’, want onder de oppervlakte spelen menselijke tekorten, teleurstellingen en conflicten die de toeschouwer onmiddellijk zullen meeslepen. Verwende mensen, hun relaties en de onderlinge conflicten die net onder het oppervlak liggen of die naar boven komen zijn, soms hilarisch, maar ook pijnlijk en tegelijk ontroerend mooi.

Zomergasten werd in 1905 geschreven, maar de thematiek is nog steeds actueel. Gorki is een meesterlijk verteller die het menselijk gedrag schijnbaar achteloos en tegelijk scherp weet neer te zetten. De bewerking van het Theatercollectief wil de toegankelijkheid van het stuk voor het hedendaagse publiek vergroten. Voor de toeschouwer altijd een feest om naar te kijken.

De voorstellingen zijn op 25, 26, 27, 28 juni en 2, 3, 4, 5 juli (woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag laatste week juni en eerste week juli). Noteer het alvast in de agenda, het belooft een prachtige voorstelling te worden! Het aantal toeschouwers per voorstelling houden we bewust beperkt om de intimiteit te waarborgen. Meer informatie komt later op onze website: www.theatercollectief.nl. Op de site kunnen toneelliefhebbers straks ook online kaarten reserveren.

Contactinformatie:
Locatie: De Swaensvoet, Marktveld 9, 3264 AL Nieuw-Beijerland
Organisator: Het Theatercollectief Hoeksche Waard
Website:www.theatercollectief.nl


Deel dit bericht met je vrienden!