logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Pianorecital door Bas Verheijden'
06feb 2014

Pianorecital door Bas Verheijden

Donderdag 6 februari 2014 vanaf 20:15 uur.

Het eerste concert van de Concertcommissie Hoeksche Waard vindt plaats op donderdag 6 februari 2014 en wordt gegeven door pianist Bas Verheijden. Al eerder was dit talent te horen in deze concertserie.

Bas Verheijden studeerde met onderscheiding af bij Jan Wijn en werd daarna als enige Nederlander ooit aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro te Imola. Hij volgde masterclasses bij o.a. Maria João Pires ( waarvan de Avro een documentaire maakte) en won onder meer het Internationale Muziekconcours Scheveningen in 1997 en het Vriendenkransconcours van Het Concertgebouw in 1998 (samen met duopartner Niek van Oosterum).

Zijn grote doorbraak kwam toen hij in 2000 veertien avonden achtereen Rachmaninovs 3e Pianoconcert uitvoerde in alle grote zalen van Nederland, samen met het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Roland Kieft.

Solo-recitals gaf Verheijden onder andere in de serie ‘Jonge Nederlanders’ van Het Concertgebouw en de serie ‘Jonge virtuozen’ van de Beurs van Berlage.

Samen met Liza Ferschtman, viool nam hij in 2004 zijn eerste CD op, die maar liefst een 10 scoorde in de het blad ‘Luister’ van februari 2005. Naast zijn solo optredens maakt Verheijden deel uit van The Atlantic Trio. Ook gaf hij concerten met onder andere Daniël Müller-Schott, cello, Alexander Pavlovsky, viool en het Parkanyi Kwartet. Afgelopen seizoen verzorgde hij de wereldpremière van het aan hem opgedragen Pianoconcert van Alexander Comitas.

Op het programma van 6 februari staan o.m. de ‘Clara Wieck’ Variaties, opus 14 van Robert Schumann en de ‘Suite Bergamasque’ van Claude Debussy.

Het concert wordt gegeven in het Gemeentehuis te Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat, aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  13,00; leerlingen ToBe, studenten/scholieren CKV € 5,00
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van RABO Stimuleringsfonds, ToBe Cultuurcentrum en Fonds voor de Podiumkunsten.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Oud-Beijerland
Organisator: Concertcommissie Hoeksche Waard


Deel dit bericht met je vrienden!