logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Gedichtendag in Binnenmaas'
06feb 2014

Gedichtendag in Binnenmaas

Donderdag 6 februari 2014, van 19:00 uur tot 21:30 uur.

Gedichten horen en voelen, een heuse gedichtenestafette én een poëziewedstrijd voor de jeugd.  Een feestelijke avond op 6 februari 2014 voor iedereen die houdt van poëzie. 

Burgemeester Borgdorff van Binnenmaas neemt de gebundelde verwondering van jeugdige dichters in ontvangst.  En de authentieke performance van De Dichter van de Hoeksche Waard in een bedje van muziek. Laat je verrassen op 6 februari in het gemeentehuis van Binnenmaas.

Een week lang (30 januari tot 5 februari) staan tijdens de Poëzieweek 2014 gedichten in het zonnetje. Onder de titel verwondering maken tal van Hoeksche Waarders kennis met poëzie. Met de inspirerende hulp van De Dichter van de Hoeksche Waard dragen de bezoekers van de Bibliotheek in alle vestigen bij aan een gezamenlijk gedicht. Iedereen kan op 29 en 31 januari in de Bibliotheek Hoeksche Waard een regel bijdragen aan de gedichtenestafette.

Leerlingen van het Hoeksch Lyceum nemen na een literaire workshop van Stephan van der Sluis deel aan een spannende dichters-slam. De beste gedichten worden samengebracht onder de titel Gebundelde verwondering en feestelijk gepresenteerd op de dichtersavond op 6 februari in Binnenmaas. Burgemeester Borgdorff neemt het eerste exemplaar van de Gebundelde Verwondering officieel in ontvangst.

Iedereen is welkom op deze feestelijke avond, waar onder genot van een hapje en een drankje,  jonge dichters uit de Hoeksche Waard van zich laten horen en De Dichter van De Hoeksche Waard een authentieke performance zal geven. Stephan van der Sluis presenteert hier zijn nieuwe sprankelende bundel voor het eerst aan het grote publiek in De Hoeksche Waard.

Deze avond is een samenwerking van De Bibliotheek Hoeksche Waard en de gemeente Binnenmaas.

Donderdagavond 6 februari 19.00 uur tot 21.30 uur | Gemeentehuis Binnenmaas |Sportlaan 22 | 3299 XG Maasdam | Toegang gratis | Aanmelden niet nodig

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis te Maasdam
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!