logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
23jan 2014

Feestelijke opening van de Historische kaart

Donderdag 23 januari 2014 vanaf 14:00 uur.

Bij het Historisch Informatie Punt in de Bibliotheek in Oud-Beijerland staat een multitouchtafel met een historische kaart van Oud-Beijerland.

Op donderdag 23 januari 2014 om 14 uur wordt de historische kaart feestelijk in gebruik genomen door Burgemeester Tigelaar.

Deze tafel is te bedienen door het touchscreen te gebruiken. Hierbij verschijnt allerlei historische informatie over het Spuidorp.

De Historische Vereniging heeft in samenwerking met de Bibliotheek een interactieve historische kaart gemaakt. Meer dan dertig locaties zijn op een authentieke oude  plattegrond uitgelicht. Raak ze aan op de tafel en er verschijnt een dossier over die plek in het dorp.

De historische tafel is opgebouwd vanuit een Kadasterkaart van het dorp Oud-Beijerland uit 1820.

Goed is te zien dat het dorp nog beperkt in omvang is. Het loopt van de Zinkweg tot aan de Koninginneweg en van de Havendam tot de Steenenstraat.

Ook zijn op de kaart goed te zien de reeds verdwenen sloten en watergangen die ook als riool dienst deden.

Op de kaart staat een dertigtal markeringspunten, als die worden aangeraakt dan verschijnt er een tweetal  foto`s van de aangeraakte locatie: een oude en een van de huidige situatie ondersteund met een verklarende tekst.

Een van die punten is het gewelf wat nu nog gedeeltelijk aanwezig is tussen de Havendam en het Gedempte Spui. Maar ook is goed zichtbaar hoe indrukwekkend de hofstede “Het Paradijs” moet zijn geweest met al de omliggende landerijen.

Op donderdag 23 januari om 14 uur wordt de historische kaart feestelijk in gebruik genomen door Burgemeester Tigelaar.

In aanwezigheid van de Historische Vereniging en de directeur van de Bibliotheek Hoeksche Waard, zal de burgervader als eerste de monumenten in Oud-Beijerland uitlichten.

Iedereen is welkom om de bijzondere historische spots te bekijken. Toegang gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!