logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing: Het mystieke Tsefat'
20jan 2014

Lezing: Het mystieke Tsefat

Maandag 20 januari 2014, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Tsefat is voor het joodse volk, samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias, een van de vier heilige steden in Israel. Het is nauw verbonden met de mystiek van het jodendom.

In de lezing van deze avond neemt rabbijn Katz u mee naar met name de zestiende eeuw, maar daarnaast zal hij u ook beelden tonen van het hedendaagse Tsefat. U zult zien hoe bepaalde dingen die zich daar ogenschijnlijk alleen op lokaal niveau afspeelden, in feite nog steeds doorklinken tot aan de dag van vandaag.

Eigenlijk zijn wij allemaal leerlingen van die ene karakteristieke, spirituele en ongetwijfeld meest bekende Kabbalist: Jitschak Ben Shlomo Ashkenazi, ook wel bekend als Jitschak Luria. Hij bracht in twee jaar een revolutie teweeg.

Rabbijn Shmuel Katz is de zoon van twee heel speciale Sjoa overlevenden. Zijn joodse tradities reiken terug naar Duitsland waar zijn ouders geboren zijn. Daarnaast voelt hij een diepe band met het Nederlandse jodendom, wat hem ook heeft gevormd.

Shmuel Katz heeft gestudeerd aan Litouwse Talmoed academies in Jeruzalem en u zult dan ook in hem een vleugje Chassidisme kunnen bespeuren. Geschiedenis is al meer dan 40 jaar lang een van zijn passies.

Contactinformatie:
Locatie: Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht
Organisator: GNI Drechtsteden


Deel dit bericht met je vrienden!