logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in gemeentehuis Binnenmaas'
15jan 2014

Expositie in gemeentehuis Binnenmaas

Van woensdag 15 januari 2014 tot en met dinsdag 4 maart 2014.

Van 15 januari tot en met 4 maart 2014 exposeert kunstenaar Jolande van der Heul uit Maasdam onder de naam Jolielande, haar kunstenaarsnaam, in het gemeentehuis van Binnenmaas aan de Sportlaan in Maasdam. Zij laat op deze tentoonstelling een groot aantal werken zien, zowel groot van formaat als van kwaliteit. In alle opzichten een XL expositie!

Vanaf 1985, na het volgen van uiteenlopende lessen bij diverse kunstenaars (schilders, een beeldhouwer, een keramist, een dichter en een fotograaf) is Jolande van der Heul werkzaam als beeldend kunstenaar. Haar belangstelling voor al deze verschillende kunstvormen en technieken beïnvloedde haar werk ingrijpend. Door 'anders' vorm te geven en de context te verbreden geeft zij zich over aan een spel met beeldende elementen, symbolen en een helder kleurenpalet. De afgelopen tien jaar heeft zij veel teken- en schilderlessen gegeven bij culturele instellingen in de Hoeksche Waard. Inmiddels hebben meer dan 100 cursisten les van haar gehad. Sinds twee jaar zijn daar ook afasiepatiënten bij.

In haar werk spelen elementaire, geometrische vormen een grote rol, heldere kleuren zijn belangrijk. Zo krijgt de ogenschijnlijke eenvoud extra kracht. Haar werk is vaak een combinatie van abstractie en realisme, dit vormt een terugkerend thema. Jolielande laat op deze expositie zien dat zij in staat is om de XL ruimte in het gemeentehuis met gemak te vullen met werk met een XL uitstraling.

De tentoonstelling wordt op dinsdag 14 januari 2014 om 20.00 uur geopend door San Vermaas, medewerker Kunstzaken van de Gemeente Binnenmaas en beeldend kunstenaar. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Maasdam
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!