logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
29nov 2013

Jongerendebat Nederland Leest

Vrijdag 29 november 2013.

Acht jongeren van het Hoeksch lyceum en vier kopstukken uit de wereld van natuur en cultuur debatteren over stellingen rondom Erik of het klein insectenboek.

Het jongerendebat wordt op 29 november 2013 in de Raadszaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland gehouden ter afsluiting van Nederland Leest.

Het publiek: iedere Hoekschewaardse intellectueel die houdt van een prikkelende discussie is welkom.

Debatleider is leesgigant Conny Reijngoudt van Bureau Lees en zo uit Gouda. Onder toeziend oog van wethouder Kievit in de rol van juryvoorzitter en juryleden Mien Prins (bekend als voorzitter van het Bram Rozafestival) en Naomi Michels (de winnares van vorig jaar) debatteren de jongeren over het beroemde boek van Godfried Bomans.

De jongeren van het Hoeksche Lyceum zullen in de professionele entourage van de raadszaal debatteren met elkaar en met bekende Hoeksche Waarders, zoals Merijn van den Hoogenhoff ( Beheerder van Klein Profijt) en Stephan van der Sluijs (Dichter van de Hoekschewaard) en freelance journaliste Lysanne Erlings.

Wat vinden de jongeren van het sprookjesachtige boek? Hoe groot is het verschil tussen mensen en insecten?  Het zal erom spannen: wie krijgt gelijk?

Jongerendebat | Vrijdag 29  november | aanvang 14.00 uur |  Raadszaal Gemeentehuis Oud-Beijerland | W. van Vlietstraat 6 | toegang gratis

Contactinformatie:
Locatie: Raadszaal gemeentehuis Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!