logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert alt en piano'
26nov 2013

Concert alt en piano

Dinsdag 26 november 2013 vanaf 20:15 uur.

De Concertcommissie Hoeksche Waard presenteert op dinsdag 26 november 2013 haar  laatste concert van 2013.

Uitvoerenden zijn de alt Carina Vinke en pianiste Hanna Shybayeva, twee topmusici die beide een internationale reputatie genieten.

Carina Vinke behaalde haar master aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (Professor Jard van Nes) en studeerde aan De Nederlandse Opera Academie. De beroemde mezzo-sopraan Teresa Berganza coachte Carina gedurende de zomers van 2005 en 2006. Carina Vinke volgde aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel de 'International Lied Masterclass’ van Udo Reinemann in 2009-2010.

Carina bestrijkt een breed repertoire, liederen, oratorium, hedendaagse muziek en opera. Zo vertolkte zij hoofdrollen in ‘La Tragédie de Carmen’ van Peter Brook, Gluck’s ‘Orfeo ed Euridice’,  Hermia in Brittens ‘A Midsummer Night’s Dream’, Zita in Puccini's ‘Gianni Schicchi’, Fenena in Verdi's ‘Nabucco’ en Schwertleite in Wagners ‘Die Walküre’. Zij zong ook één van de Lehrbuben in Wagners ‘Die Meistersinger von Nürnberg’, een uitvoering onder leiding van Jaap van Zweden.

Zij concerteerde met Nederlandse toporkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Symfonie Orkest onder o.m. Vladimir Ashkenazy, Martin Sieghart en Ed Spanjaard.

Hanna Shybayeva, geboren in Minsk, begon haar internationale carrière op elfjarige leeftijd.

In 1999 kwam zij naar Nederland, waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 2005  haar Master of Music diploma behaalde met de hoogste onderscheiding.

Hanna won vele prijzen op internationale concoursen, en had zij een druk schema met muziekfestivals, solo-recitals en optredens met orkesten in Europa, Rusland, en de VS,  waaronder het Philharmonisch Orkest van Wit-Rusland, het Minnesota Symphony Orchestra (VS). Ook soleerde zij met het Nederlands Philharmonisch Orkest in het Amsterdamse Concertgebouw.

Zij ontving beurzen van Unesco/New Names (Moskou), G.Soros Foundation, de Spivakov Foundation (Moskou), de Yuri Egorov Stichting (Amsterdam).
In februari 2009 verscheen Hanna's derde CD-album met Sonata's van Schubert op Brilliant Classics en in 2012 nam ze de compleet Etudes-Tableaux op.33 en op.39 op van S.Rachmaninoff.

Het duo zal een aantal liederen uitvoeren van hun laatste CD 'Silent Echoes'.

Op het programma staan werken van o.a. Schumann, Scriabin en Sibelius.

Het concert wordt gegeven in het Gemeentehuis te Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat, aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  15,00 (CJP/65+ € 13,00 scholieren/studenten CKV € 5,00)
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Concertcommissie Hoeksche Waard


Deel dit bericht met je vrienden!