logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in gemeentehuis Korendijk'
14nov 2013

Expositie in gemeentehuis Korendijk

Van donderdag 14 november 2013 tot en met zaterdag 21 december 2013.

Kunstenares Joke Morelis exposeert samen met haar cursisten de komende twee maanden in het gemeentehuis van Korendijk te Piershil. Al eerder was hier werk van haar te bezichtigen. Haar enthousiaste cursisten komen allemaal uit de Hoeksche Waard en hebben, net als de kunstenares, zeer gevarieerd werk.

Afgelopen jaren toonde Joke,  die inmiddels verhuisd is naar Oud-Beijerland,  haar uitgebreide collectie kunstwerken diverse malen in bejaardencentra De Buitensluis in Numansdorp,  in Huys te Hoecke in Puttershoek, dorpshuis Renesse en galerie De Zilveren Schoen in Piershil. Steeds was er weer nieuw werk te zien en ook in Piershil zijn er van haar hand weer schilderijen die nog niet eerder hier tentoongesteld zijn,  zoals abstracten, stillevens, portretten, dieren,  zeegezichten en bloemen.

Ongeveer 15 jaar geleden was haar hobby karakterpoppen maken en daarmee exposeerde zij op veel plaatsen in de Hoeksche Waard. In 1998 won zij de Poppen Ring, de publieksprijs van de grootste, tienduizenden bezoekers tellende poppenbeurs in Europa in Ahoy te Rotterdam met haar karakterpop Sjakie.

Cursisten die mee exposeren zijn: Anneke De Ruyter,  Dicky de Ruijter en Tamara Achterberg uit Nieuw-Beijerland, Ineke de Haan en Rob van den Oudenhoven uit Oud-Beijerland, Diny Kuypers uit Goudswaard,  Carine van Vliet uit Westmaas, Tiny ’t Lam uit Puttershoek en Annet van de Jagt. Uit Zuid-Beijerland.

De opening wordt verricht door mevr. Marga van Hulst – Sundermeijer, wethouder van Cultuur,  op woensdag 13 november 19.30 uur.

Na de opening zijn de schilderijen tot en met 20 december 2013 te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Piershil
Organisator: Gemeente Korendijk
Website:www.korendijk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!