logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in gemeentehuis Binnenmaas'
13nov 2013

Expositie in gemeentehuis Binnenmaas

Van woensdag 13 november 2013 tot en met dinsdag 7 januari 2014.

Van woensdag 13 november tot en met dinsdag 7 januari 2013 exposeren elf leden van de Hoeksche Waardse Teken- en Schilderkring (HWTS) hun werk in het gemeentehuis van Maasdam.

De expositie wordt op dinsdag 12 november geopend door burgemeester André Borgdorff. De opening wordt muzikaal omlijst door accordeoniste Sofie de Klerk.

Het thema van de expositie is ‘Mijn Hoeksche Waard’. Dit thema diende als inspiratie voor de HWTS-leden om de Hoeksche Waard vanuit de eigen beleving neer te zetten. Elk op hun eigen manier hebben de leden zich ingespannen om een verrassende expositie te verzorgen, waarbij het thema breed geïnterpreteerd is. Er zijn dan ook zeker niet alleen landschappen te zien. Er is gebruik gemaakt van verschillende technieken; acryl, olieverf, pastelkrijt en pen.

Om de expositie nog meer allure en kleur te geven zijn er naast de schilderwerken ook glaskunst en beeldhouwwerken te bezichtigen. De glaskunstwerken zijn vervaardigd door kunstenaarsechtpaar Jaap en Hetty Vrijland en de beeldhouwwerken door Eelse Bies. De HWTS is zeer vereerd om samen met deze kunstenaars de expositie te mogen verzorgen.

Achtergrond Hoeksche Waardse Teken- en Schilderkring

Schilderij weiland met hek van Carien WoudenbergDe HWTS is een lokaal zeer bekende groep. De groep is al 32 jaar actief en bestaat momenteel uit vijftien leden, waarvan er elf aan deze groepsexpositie deelnemen. Dit zijn: Hilde Durieux, Carien Woudenberg, Imke de Jongh, Nel van Nimwegen, Boukje Sihan, Ineke Breeuwer, Franca Kerklaan, Linda Thomassen, Nadya Savchenko, Cocks Groenendijk en Marian Boerman.

De teken- en schilderkring komt twee maal per maand bijeen, waarvan eenmaal onder begeleiding van Lisa Diederik. Zij is afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie en weet op haar eigen creatieve wijze de kring te stimuleren tot verdieping, groei en variatie. De andere avond komt de kring bij elkaar zonder begeleiding en werkt men zelfstandig. Regelmatig wordt door de leden zelf invulling gegeven aan de avond door de overige leden een bepaalde techniek te demonstreren. Reflectie op elkaars werk is ook een belangrijk onderdeel van de avonden. Elk jaar wordt door de leden toegewerkt naar de jaarlijkse expositie.

Achtergrond Jaap en Hetty Vrijland

Jaap en Hetty Vrijland, een kunstenaarsechtpaar uit Puttershoek, maken objecten en sieraden van glas. Begin 2004 zijn zij in de ban geraakt van ‘glas’. Na een begincursus op de Berckepoort in Dordrecht zijn ze zich verder gaan ontwikkelen in met name de techniek van het fusen. Het werken met glas vergt echter ook een gedegen technische ondergrond. Ze hebben daarom verschillende opleidingen van Nederlandse en internationale docenten gevolgd (onder andere bij de bekende Jan-Hein van Stiphout in Tilburg). Het echtpaar houdt van het experiment en ontwikkelt regelmatig nieuwe dingen. Het glazen waarderingsgeschenk van de gemeente Binnenmaas is ook door Jaap en Hetty gemaakt.

Achtergrond Eelse Bies

Eelse Bies is cultuurbemiddelaar bij Cult en eigenaar van Galerie De Opkamer. Niet bepaald een onbekende in de Hoeksche Waard. Hij bedacht onder andere ook het project ‘De kunst van het picknicken’. Hierbij zijn er door verschillende kunstenaars elf kunstzinnige picknicktafels in de Hoeksche Waard geplaatst. Eelse begon in 2006 met beeldhouwlessen bij beeldhouwer Adriaan Seelen te Rijen. Hij werkt onder meer met Franse en Portugese kalksteen, Belgisch hardsteen en marmer. Zijn ontwerpen ontstaan naar aanleiding van een fragment uit een van zijn gedichten, een emotionele gebeurtenis of puur op basis van vormen zoals driehoeken en rechthoeken. Ook ontbreekt de humor niet.

Meer informatie

De Kunstcommissie van de gemeente Binnenmaas nodigt belangstellenden van harte uit om de opening op dinsdag 12 november om 20.00 uur in het gemeentehuis van Binnenmaas bij te wonen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot San Vermaas, medewerker kunstzaken gemeente Binnenmaas (san.vermaas@binnenmaas.nl of 078 – 676 44 33).

De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag 13 november 2013  tot en met dinsdag 7 januari 2014 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en dinsdag van 8.00 uur 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Maasdam
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!