logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
02nov 2013

Schrijver Giphart in Oud-Beijerland

Zaterdag 2 november 2013, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

De Bibliotheek Hoeksche Waard viert "Nederland Leest" dit jaar met schrijver Ronald Giphart. Op 2 november 2013 komt Giphart persoonlijk naar Oud-Beijerland om het publiek in de Hoeksche Waard te verwennen met een literaire lezing. In de pauze zal de bevlogen schrijver zijn boeken signeren. 

Het thema van Nederland Leest is Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans. Een boek dat leest als een sprookje. Over een jongen die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed instapt en in de wereld van de insecten terechtkomt. Giphart is van kindsbeen af al een groot fan van dit beroemde boek van Bomans.

Ronald Giphart (1965) was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden romans als Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). Ronald Giphart is een veelschrijver. Behalve romans schrijft hij columns, literatuurrecensies, musicalteksten en zelfs een scenario voor een tv-serie.

Giphart zal in Oud-Beijerland op 2 november een hommage brengen aan het schrijverschap van Godfried Bomans – aan zijn humor, zijn worsteling met het schrijven, zijn immens populariteit en zijn literaire nalatenschap. Dit doet Giphart aan de hand van het cadeauboek van Nederland Leest 2013: Erik of het klein insectenboek van Bomans.

Zaterdag 2 november | 14:00 uur - 16:00 uur | Bibliotheek Oud-Beijerland | Steenenstraat 24 | 3262 JM | 0186 613782 | € 10,00 voor leden, € 12,50 voor niet-leden | vooraf aanmelden via debhw.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!