logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Arte Duo in Strijen'
31okt 2013

Concert Arte Duo in Strijen

Donderdag 31 oktober 2013 vanaf 20:15 uur.

De Concert Commissie Hoeksche Waard presenteert haar tweede concert (van de voorlopige serie van drie) op 31 oktober 2013.

Het concert wordt gegeven door het Arte Duo, bestaande uit Aubrey Snell, saxofoon en Lineke Lever, piano.

Het in 2001 opgerichte duo ontleent de naam aan het stuk Scaramouche van Darius Milhaud. Scaramouche is één van de figuren uit de Commedia dell’Arte. Hun veelzijdigheid en het oproepen van uiteenlopende sferen is iets wat het Arte Duo in het bloed zit. Het duo speelt muziek die zowel, lyrisch, theatraal of modern is.

Aubrey en Lineke studeerden beide cum laude af. Lineke aan het Utrechts Conservatorium, Aubrey aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de daaropvolgende jaren volgden zij masterclasses van o.a. de saxofonisten Jörgen Petterson, Arno Bornkamp, Willem van Merwijk, Hans de Jong en de pianisten Ralph van Raat en David Kuyken. In 2011 nam het Arte Duo haar eerste CD op met een selectie van hun favoriete composities van Schumann, Demersseman, Bozza, Milhaud, Rachmaninoff, Chiel Meijering, Henk Badings en Iturralde.

Inmiddels speelde het Arte Duo op alle belangrijke concertpodia van het land: Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven. In 2006 en 2007 was het Arte Duo te horen tijdens de Suite Muziekweek in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. De ongewone combinatie waarvoor Arte Duo koos heeft ook verrassende gevolgen. Inmiddels zijn er speciaal voor het Arte Duo meer dan 20 stukken geschreven waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan. Van het Arte Duo zijn opnames gemaakt door o.a. Radio 4 en De Concertzender.

Op het programma staan werken van de Jolivet, Bozza en Schumann. Van deze laatste componist een bewerking voor saxofoon en piano van zijn beroemde Romance.

Het concert wordt gegeven in de Gereformeerde kerk te Strijen, Spui 10, aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  15,00 (CJP/65+ € 13,00 scholieren/studenten CKV € 5,00)

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Strijen
Organisator: Concertcommissie Hoeksche Waard


Deel dit bericht met je vrienden!