logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
25okt 2013

Workshop archeologie in 's-Gravendeel

Vrijdag 25 oktober 2013, van 19:00 uur tot 20:30 uur.

Stichting Archeologie Hoeksche Waard heeft een speciale scherventafel en gaat samen met het publiek in ’s-Gravendeel puzzelen en plakken om te kijken of de scherven tezamen een mooie vaas, kruik, pot of bord vormen.

Reconstrueer het verleden onder het motto ‘maak er een potje van’. Activiteit voor kinderen en volwassenen.

Geschiedenis staat (gelukkig) weer in de belangstelling. Dat geldt zeker voor de geschiedenis van eigen stad, dorp of streek. Elke maand organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard een historische activiteit in een van de vestigingen in de Hoeksche Waard.

Op vrijdag 25 oktober 2013 wordt er in samenwerking met de Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAH) een workshop in de bibliotheek van 's-Gravendeel gegeven.

Vrijwilligers van SAH brengen scherven mee van kookpotten, borden en schalen, gevonden in de Hoeksche Waardse bodem. Samen met hen kunt u proberen hiervan weer ' een potje ' te maken. U kunt dan ervaren hoe een archeoloog moet puzzelen om uit de scherven het oorspronkelijke voorwerp te reconstrueren. Dat dat niet altijd lukt mag duidelijk zijn.

De workshop is bestemd voor zowel volwassenen als kinderen. Na afloop mogen kinderen een historische scherf meenemen, afkomstig uit het Provinciaal depot.

Plaats:   Bibliotheek '-Gravendeel, Smidsweg 42
Tijd :  19.00 - 20.30 uur

Aanmelden gewenst, dit kan via debhw.nl of in de bibliotheek

De kosten bedragen € 5
Leden van bibliotheek of een historische vereniging en kinderen betalen € 2,50

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!