logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Windkracht 7 Jazzpodium DJS'
19okt 2013

Windkracht 7 Jazzpodium DJS

Zaterdag 19 oktober 2013 vanaf 22:30 uur.

Op 19 oktober 2013 speelt in het Jazzpodium DJS de zevenkoppige jazzformatie Windkracht 7. De band, die deze zomer nog op het North Sea Jazz Festival stond, rekt de grenzen van de jazz op met fraaie eigen composities in tal van muziekstijlen waaronder (free)jazz, rock en (modern)klassiek of filmmuziek. Windkracht 7 is een prettig dwarse en dynamische band die draait op de tomeloze energie van avontuurlijke jonge jazz-musici. Deze dutch jazz-avond vindt plaats in samenwerking met Sublime Radio.

Windkracht 7 is volgens het KNMI een harde wind met een gemiddelde windsnelheid van 50–61 km/uur. Nog net geen zware storm, maar wel genoeg om alles een beetje in beweging te zetten en op te ruien. Die dynamiek is ook eigen aan de kersverse zevenkoppige jazzformatie Windkracht 7.

De uiteenlopende muzikale achtergronden van de jongelingen zorgen ervoor dat de grenzen van jazz worden opgerekt; de muzikanten speelden o.a. met rap-formaties, indiebandjes, het Concertgebouworkest en meerdere bekende jazzmusici. Juist door die mix aan muzikale achtergronden klinkt  Windkracht 7 in het ene nummer als een rockband, in het nadere vurig als een bigband en op een ander moment fluisterend als een orkest of zelfs als een strijkensemble. Daarnaast wisselt Windkracht 7 behendig met hun muikale rollen binnen het septet. De ene keer spelen de blazers een harmonisch behangetje achter een solo van gitarist Reinier Baas, op een ander moment zijn basklarinet en hoorn de ritmische pijlers onder solo's van de  sopraansax of de flügelhorn van Robbert Scherpenisse. Dit rollenspel maakt het septet enorm wendbaar en organisch.

De ‘all starband’ Windkracht 7 blaast met zeven sterke jonge muzikanten door het Nederlandse jazzlandschap. Oprichter is saxofonist Floris van der Vlugt. Zijn spel wordt versterkt door hoornist Morris Kliphuis, de basklarinet van Katharina Thomsen en de flugelhorn van Robbert Scherpenisse. Reinier Baas (gitaar), Joost Lijbaart (drums) en bassist Mark Haanstra complementeren de band.

Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 7,00 / € 3,50 voor jongeren tot 25 jaar

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!