logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Vrijdag bluesavond: Kris Pohlmann Band'
11okt 2013

Vrijdag bluesavond: Kris Pohlmann Band

Vrijdag 11 oktober 2013 vanaf 22:30 uur.

Op vrijdag 11 oktober treedt in Jazzpodium DJS de Kris Pohlmann band op. Dit inter-nationale bluesrock power-trio is de afgelopen twee jaar verkozen tot beste Duitse bluesband. De band speelt gevarieerde bluesrock met funk-, pop- en rockinvloeden en vaart sinds kort een nieuwe, stevige koers. De in 2012 verschenen cd ‘One For Sor-row’ wordt gezien als een passievol product van een band wiens talent na twee jaar toeren duidelijk gegroeid is. Houd je van Jeff Healy, Gary Moore en Joe Bonnamassa? Dan moet je Kris Pohlmann zeker komen beluisteren.

In augustus 2013 kondigt Kris in zijn nieuwsbrief aan dat hij een nieuwe line-up heeft sa-mengesteld die ‘zwaarder’ is dan zijn vorige band. De nieuwe koers van Kris Pohlmann kenmerkt zich door een, voor Kris, back-to-the-roots-benadering. In zijn tienerjaren oefende Kris namelijk heftig op de songs van The Free, Status Quo en ZZ Top, waarna hij uiteindelijk uitkwam bij de blues.

Uit de nieuwe bandsamenstelling blijkt dat Kris Pohlmann het beste uit zichzelf en zijn band wil halen door het avontuur aan te gaan. Kris (36) zingt en speelt gitaar. Voor de drums heeft hij David Venrath (35) bij zich; een krachtige rockdrummer met een strakke timing. Op bas speelt Dennis Bouwens (25) die al veel live-ervaring heeft.

Kortom: stevige bluesrocknummers met een aanstekelijk ritme en slowblues à la Gary Moore: dit wordt een hele spannende avond!
 
Vrijdag 11 oktober
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 7,-- / leden en jongeren tot 25 jaar € 3,50

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:http://www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!