logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing over landleven in Streekmuseum'
10okt 2013

Lezing over landleven in Streekmuseum

Donderdag 10 oktober 2013 vanaf 20:00 uur.

Aan de hand van dia’s worden toehoorders van de lezing ’t Genot van het landleven’ meegenomen langs verdwenen en nog bestaande historische buitenplaatsen in de Hoeksche Waard en omgeving.

Tijdens deze lezing, gegeven door Willy Spaan, hoopt zij toehoorders duidelijk te maken waar het verschijnsel ‘buitenplaats’ vandaan komt en wat het verschil is met een ‘landgoed’. Ook bewoners van die mooie buitenhuizen spreken tot de verbeelding.

Waarom werden landgoederen in de polder gebouwd en aangelegd? De relatie met het omringende landschap en de betekenis van de landgoederen waren belangrijk voor de dorpsgemeenschap. Natuurlijk komen ook de opeenvolgende tuinstijlen aan bod.

De lezing sluit mooi aan bij de tentoonstelling 'Van Goeden Huize' in het ’t Hof van Assendelft te Heinenoord, waar het Streekmuseum is gevestigd.

Willy Spaan studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis in Leiden en Amsterdam en heeft zich onder meer toegelegd op de historie en inrichting van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Zij is bestuurslid van het Streekmuseum en trekker van de Stichting Landelijk Erfgoed Hoeksche Waard.

De lezing vindt plaats op donderdag 10 oktober 2013 in 't Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. De entree kost  € 7,50 en is inclusief twee consumpties. (Vrienden van het museum betalen € 5,-). Aanmelden is gewenst via info@streekmuseumhw.nl o.v.v. lezing 10 oktober of telefonisch op 0186-601535 (di/za tijdens kantooruren).

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Streekmuseum Hoeksche Waard
Website:www.streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!