logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
07okt 2013

Week van de opvoeding

Van maandag 7 oktober 2013 tot en met zondag 13 oktober 2013.

Van 7 tot en met 13 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden leuke en interessante activiteiten plaats rond het thema opvoeden en opgroeien - door en voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren.

Landelijk thema is dit jaar ‘Word Spelenderwijs’. Ook het  Centrum voor Jeugd en Gezin, de Bibliotheek Hoeksche Waard en de peuterspeelzalen van Stichting Spelenderwijs doen mee.

In Oud Beijerland vindt een heel programma plaats onder de naam tOBfit, extra aandacht voor gezonde voeding. In de bibliotheekvestiging Oud-Beijerland staat een leuke verzameling met kookboeken tentoongesteld.

Het thema van de Kinderboekenweek is "Klaar voor de start" en dit valt samen met de week van de opvoeding.  In alle 8 bibliotheekvestigingen zijn de mooiste, leukste en sportiefste boeken over Sport en Spel op een thematafel te vinden!

Olympisch leesplezier

Alle groepen 5 van de basisscholen van de 8 bibliotheekvestigingen zijn deze week welkom in de bibliotheek! Hiervoor worden afspraken met de betreffende
leerkrachten gemaakt.

Kinderen gaan na een introductie door de bibliotheekmedewerker in groepjes kennis maken met de leukste boeken over Sport en Spel door het doen van verschillende opdrachten in de categorieën kijken, weten, doen, denken en spelen. Allemaal vaardigheden die je nodig hebt voor olympisch leesplezier!

Opvoeden doe je met elkaar

De Week van de Opvoeding draait om aandacht. Aandacht voor ouders, voor kinderen, voor professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen. En natuurlijk aandacht voor de kinderen.

In het hele land worden daarom activiteiten georganiseerd. Van voorlezen tot voetballen, van praten over je baby tot over je puber; het kan allemaal.

Een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone alledaagse vragen aan elkaar te stellen. Want opvoeden doe je met elkaar.

Win het landelijk opvoedgeschenk : Speels

In alle  gemeenten (behalve Oud-Beijerland) wordt op de vestigingen van het consultatiebureau, de bibliotheken van Bibliotheek Hoeksche Waard en peuterspeelzalen de Opvoedboom geplaatst.

Om ervaringen van ouders te delen wordt de opvoedboom neergezet. Ouders of de kinderen kunnen een blad invullen, bijvoorbeeld als ik (buiten) ga spelen dan doe ik het liefst…. Onder alle "blaadjes" wordt per locatie 1 nationaal opvoedgeschenk verloot.

Workshop babygebaren

Kleine kinderen willen graag van alles aan jou vertellen. Praten lukt nog niet, hoe kunnen ze er dan voor zorgen dat je hen begrijpt? Door middel van gebarentaal.

Tijdens deze workshop verzorgt een docent baby- en kindergebarentaal een actief programma voor ouders én kinderen. Samen gaan we boekjes lezen en liedjes zingen. Zo leren we een heleboel gebaren en kunnen we elkaar heel veel vertellen. Stil zitten is uitgesloten bij deze vrolijke workshop.

Zaterdag 12 oktober, 10:00 bibliotheekvestiging Puttershoek, 11:30 uur Bibliotheekvestiging 's-Gravendeel.

De toegang is gratis. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.debhw.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!