logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing Israëlgenootschap'
07okt 2013

Lezing Israëlgenootschap

Maandag 7 oktober 2013, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Lezing: 40 jaar na de Yom Kippur oorlog. Israël nog steeds bedreigd (?), door Esther Voet

Tijdens de Jom Kipoeroorlog was het een dubbeltje op z’n kant, bijna was Israel van de kaart geveegd. Die oorlog was ook de aanleiding voor de oprichting van het CIDI.

Hoewel het Israëlische leger qua effectiviteit en slagkracht aan aanzien heeft gewonnen, wordt het land nog altijd in zijn bestaan bedreigd. Israël bevindt zich in het oog van een Arabische storm, met krachten in de omliggende landen die maar op één ding uit zijn: de vernietiging van Israel. Zie bijvoorbeeld de uitspraken van aan Al Qaida gelieerde groeperingen in Syrië, die ‘via Damascus willen opstoten naar Jeruzalem’.

Tegelijkertijd worden de stemmen in Egypte, van zowel Islamitische als liberale kant groter om het vredesverdrag met Israel op te zeggen. Als die stemmen (een meerderheid van de Egyptische bevolking denkt daar zo over) de overhand krijgen, zou dat voor Israel een levensgevaarlijke ontwikkeling zijn. Om nog maar te zwijgen over de bedreiging door Hamas en Hezbollah.

Tijdens deze avond op 7 oktober 2013 zal nader worden ingegaan op deze bedreigingen en eventuele scenario’s voor de toekomst.

Locatie: Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht.

Esther Voet was jarenlang freelance journalist en hoofdredacteur van diverse magazines. Zij reisde door verschillende Arabische landen en is kind aan huis in Israel. Zij was hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad en is sinds 18 maart directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israel dat vecht voor het Joodse volk om in vrijheid en veiligheid te leven, zowel in Nederland als in Israel.

Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.dordt.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Genootschap Nederland-Israël
Website:www.gni-drechtsteden.dordt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!