logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jazz op Zondag: Maaike den Dunnen Quintet'
06okt 2013

Jazz op Zondag: Maaike den Dunnen Quintet

Zondag 6 oktober 2013 vanaf 15:00 uur.

Een opvallende verschijning: eigenwijs, stoer en een grote bos krullen. Vol overgave stort ze zich in de muziek, in het moment en in de ideeën van haar medemusici. Ze verrast met een megafoon of een gedurfde bewerking van een house-hit. Speels, maar bovenal integer. Haar doel: ‘echte jazz’ voor anderen net zo toegankelijk maken als voor haarzelf. Zondagmiddag 6 oktober is het Jazzpodium voor Maaike den Dunnen en haar Quintet.

Maaike den Dunnen, van oorsprong Rotterdamse, laat zich het beste omschrijven als een nieuwsgierige muzikant. Ze studeerde jazz-zang aan twee conservatoria (in Rotterdam en in Graz, Oostenrijk) en ontwikkelde zich daarbij tot zangeres, componiste, arrangeur, pianiste en bandleider. In verschillende landen werkte ze samen met topmusici als Dena DeRose (USA), Peter Herbolzheimer (Duitsland) en Bosko Petrovic (Kroatië). Ze stond op het North Sea Jazz Festival tijdens de finale van de European Jazz Competition (2011), won als enige Europeaan twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA, 2011) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra (2009). Zo verwierf ze internationale bekendheid voordat er ook maar een cd of video aan te pas kwam.

Levendige gevoelswereld

De onbegrensde belangstelling van Maaike den Dunnen klinkt door in haar muziek. Muzikale intelligentie, lyriek, humor en een aanstekelijke energie wisselen elkaar af. Haar teksten spreken tot de verbeelding en beschrijven uiteenlopende situaties, gebaseerd op een levendige gevoelswereld. Je hoort niet alleen een expressieve zangeres die je raakt met haar overtuigingskracht, maar een totale muzikant die zich ook zonder woorden uitstekend verstaanbaar maakt. In haar arrangementen kiest ze voor een instrumentale benadering van de stem: soms in de rol van tweede saxofonist, soms op de voorgrond in een geïmproviseerde solo. Haar composities vormen een eigentijds jazzrepertoire waarin de traditie nooit uit het oog wordt verloren.

Arrival

Met de cd ‘Arrival’ maakte Maaike onlangs haar officiële debuut. Een album met uitsluitend eigen composities en arrangementen dat ze in Oostenrijk opnam met een internationale all-star bezetting. Haar Quintet bestaat uit o.a. Renato Chicco - de pianist van Jon Hendricks & Company - en Mario Gonzi - de drummer van het European Art Farmer Quintet. ‘Arrival’ wordt uitgebracht in verschillende landen en wordt op meerdere plaatsen in Europa live gepresenteerd. Op 22 september jl. vond het officiële Nederlandse release-concert plaats in LantarenVenster, Rotterdam.

Maaike den Dunnen - zang
Tom Beek - saxofoon
Karel Boehlee - piano
Jeroen Vierdag – contrabass
Joost van Schaik - drums

Zondag 6 oktober 2013
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 14:30 uur / Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 8,00 / tot 25 jaar € 4,-

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:http://www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!