logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jazz & Beyond: Frank Montis'
14sep 2013

Jazz & Beyond: Frank Montis

Zaterdag 14 september 2013 vanaf 22:30 uur.

Op 14 september 2013 staat het Hammondorgel, en vooral de muziek die daarop gespeeld wordt, centraal op de eerste Jazz & Beyond-avond na de zomer. Een graag geziene gast bij Jazz & Beyond, namelijk Frank Montis, brengt een ode aan de Hammondlegendes Jimmy Smith, Jimmy McGriff en Jack McDuff. Hetgeen garant staat voor een swingende avond met een mix van funk, blues, soul en jazz.

Voor Frank Montis begint de geschiedenis van het beroemde Hammondorgel bij deze grootheden. Want Frank groeide op met de muziek van Smith, McGriff en McDuff . Doorspekt met blues, muzikale agressie, swing en groove galmden de klanken van het Hammondorgel door Franks prille jeugd, alwaar de basis ligt voor zijn muzikale ontwikkeling. Met de titel ‘Groove Grease’ staat deze avond vooral in het teken van Jimmy McGriff.  Groove Grease is namelijk de titel van het album dat McGriff in 1971 uitbracht. Frank Montis zal vrijwel alle nummers van deze befaamde plaat spelen.

De muziek van Jimmy McGriff kenmerkt zich (net als die van Jack McDuff) door een vereenvoudigde interpretatie van de leer van ‘meester’ Jimmy Smith. De muziek van Smith is gestript tot de kern. Wat overblijft is een heerlijke timing, een rauwe sound en de blues. McGriff heeft daar zijn eigen funk aan toegevoegd en is in combinatie met zijn funky timing en kernachtige spel erg herkenbaar. Ook lijkt McGriff wat minder duivels uit te hoeven drijven dan Smith. Het is net wat gepolijster en minder agressief, maar zeker niet minder lekker.

De bezetting van de avond: Frank Montis op Hammond, Aron Raams op gitaar, Marco Hijl op sax, Ton van der Kolk op de basgitaar, Timothy van der Holst op drums en Femke Krone op percussie.

Jazz and Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 3,50.

14 september 2013
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 7,00 / tot 25 jaar € 3,50
I www.jazzandbeyond.nl
T @jazzandbeyond

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:http://www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!