logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Preview Oost-Leeuwenstein op Open monumentendag'
14sep 2013

Preview Oost-Leeuwenstein op Open monumentendag

Zaterdag 14 september 2013.

Vele monumenten zullen geopend zijn op zaterdag 14 september 2013 tijdens de Open Monumentendag, met als thema “Macht & Pracht”.

De rijkdom, schoonheid en grootsheid die macht kon voortbrengen is overal om ons heen in gebouwen terug te vinden: in de Hoeksche Waard met name bij de buitenplaatsen en landgoederen.

Een goede reden voor Streekmuseum Hoeksche Waard om, naast de gebruikelijke openstelling van ’t Hof van Assendelft in Heinenoord bezoekers een preview te gunnen in Boerderij Oost Leeuwenstein. Dit gebouw is prachtig gerenoveerd en wordt momenteel ingericht. Dit vergt veel tijd en energie want de collectiestukken moeten zorgvuldig uitgezocht en voorbereid worden.

Om bezoekers hier een indruk van te geven, zal Belle van den Berg, directeur van Streekmuseum Hoeksche Waard, op zaterdag 14 september tweemaal een rondleiding verzorgen door de boerderij.

Boerderijwandeling

Daarnaast staan diverse gidsen klaar om nogmaals de Boerderijwandeling te lopen. In het Jaar van de Boerderij 2013 vonden deze succesvolle wandelingen eerder plaats, langs de drie monumentale boerderijen in Heinenoord: Midden-, West- en Oost-Leeuwenstein.

Tijdens deze wandeling worden bezoekers gewezen op diverse monumenten, kortom alle aandacht voor “Macht & Pracht”.

Voor de rondleidingen in de boerderij o.l.v. Belle van den Berg hoeft u zich niet aan te melden, maar er zijn beperkte plaatsen beschikbaar (maximaal 15 personen).

Verzamelen bij ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord om 11.00 uur of om 15.00 uur.

De Boerderijwandeling start eveneens bij ’t Hof maar dan om 14.00 uur. Voor deze Boerderijwandeling van ca. 1,5 tot 2 uur dient u zich wel aan te melden via info@streekmuseumhw.nl of telefonisch op 0186-601535 (di/za tijdens kantooruren).

Zowel de rondleiding in Oost-Leeuwenstein als de Boerderijwandeling zijn gratis!

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Streekmuseum Hoeksche Waard
Email:info@streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!