logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Groepstraining signaalhonden'
13sep 2013

Groepstraining signaalhonden

Vrijdag 13 september 2013, van 11:00 uur tot 13:00 uur.

Op vrijdag 13 september 2013 zal er door Hanny de Winter, kynologisch gedragstherapeut en trainer bij Stichting Signaalhond Nederland, een groepstraining worden verzorgd op het recreatieterrein Binnenmaas.

Eén van de signaalhonden in opleiding is Joey, de Labradoodle van Marga Boogaard uit Numansdorp (zie bijgaande foto).

Signaalhonden zijn hulphonden die worden opgeleid om mensen met een gehoorbeperking te waarschuwen voor diverse geluiden. Hierbij valt te denken aan de wekker, de deurbel, verkeer, het verliezen van iets waardevols zoals bijvoorbeeld de sleutelbos etc.

Signaalhonden helpen mensen met een auditieve handicap te kunnen blijven functioneren in de maatschappij. Als je ervan verzekerd kan zijn dat je hond je waarschuwt als er iets aan de hand is, geeft dat een goed en veilig gevoel.

Ook voor de omgeving van de persoon in kwestie is het vaak heel prettig. Wanneer men de hond roept, zal deze daar amper of niet op reageren, maar roep je daarentegen de eigenaar, dan zal de hond hem of haar waarschuwen en vervolgens leiden naar de persoon die geroepen heeft.

Stichting Signaalhond Nederland, geaccrediteerd door Assistance Dogs Europe, leidt internationaal erkende hulphonden op. De erkende honden mogen op grond van de internationale wetgeving dan ook overal mee naar toe.

Om deze erkenning te krijgen en te behouden, moeten de betreffende koppels ieder jaar examen doen.

In tegenstelling tot blinde en slecht ziende mensen, kunnen de eigenaren van een signaalhond per direct betrokken worden bij de training van hun hond. De geaccrediteerde honden dragen een oranje vestje; de nog in opleiding zijnde honden een blauw vestje.

De training zal plaatsvinden:
Op vrijdag 13 september van 11.00 tot 13.00 uur
Locatie: Recreatieterrein Binnenmaas

Contactinformatie:
Locatie: Recreatieterrein Binnenmaas
Organisator: Hondenopleidingscentrum Hoeksche Waard
Website:www.hondenopleidingscentrum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!