logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
13sep 2013

Indiëherdenking in Binnenmaas

Vrijdag 13 september 2013 vanaf 14:00 uur.

De Indiëveteranen in Binnenmaas houden elk jaar hun herdenking op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek. Dit jaar gebeurt dat op vrijdag 13 september, vanaf 14.00 uur.

De herdenking is een sobere, maar indrukwekkende bijeenkomst, waaraan ook leerlingen van de openbare basisschool De Pijler meedoen. Deze school heeft het Indië-monument, dat in september 1995 op de begraafplaats is geplaatst, geadopteerd.

Er wordt gesproken door burgemeester A.J. Borgdorff en de heer G. de Jong, erevoorzitter van de VOMI Zuid-Holland, erelid van VOMI-Nederland en coördinator gedenktekens. Muziekvereniging “Binnenmaas” speelt koraalmuziek.

Naast de oud-Indiëgangers zijn ook de zogeheten ‘nieuwe’ veteranen uitgenodigd voor de herdenking. De ‘oude’ veteranen vinden het een goede gedachte dat de herdenking breder wordt getrokken nu steeds meer jonge mannen en vrouwen worden uitgezonden op vredesmissies.

De oude veteranen zien wel verschillen tussen hun eigen generatie en die van de jonge veteranen, maar zij willen vooral de nadruk leggen op wat zij delen. Dat zijn de soms vreselijke dingen die zij hebben zien gebeuren en die een stempel op hun verdere leven hebben gedrukt.

Contactinformatie:
Locatie: Puttershoek


Deel dit bericht met je vrienden!