logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Ontdek de museumtuin in Heinenoord'
31aug 2013

Ontdek de museumtuin in Heinenoord

Zaterdag 31 augustus 2013 vanaf 15:00 uur.

Veel bezoekers van Streekmuseum Hoeksche Waard weten inmiddels dat de “Kijkjes…” unieke gelegenheden zijn om de collectie van het museum beter te leren kennen. Tot deze collectie behoort uiteraard ook de hoftuin, één van de laatste door tuinarchitecte Mien Ruys ontworpen tuinen.

De hoftuin omvat diverse bloemenborders, leilindes, een boomgaard met onder andere mispels, een bijna vergeten vrucht. Kortom, er is meer over de tuin te vertellen dan op het eerste gezicht verwacht wordt. Mensen die daar enthousiast over kunnen vertellen zijn uiteraard de tuinvrijwilligers. Zij zullen samen met gidsen van het museum een wandeling door de tuin verzorgen.

Dit “Kijkje in de tuin” op 31 augustus 2013 valt samen met de gratis rondleiding door het museum om 14.00 uur. Daarom start de wandeling door de tuin om 15.00 uur, zodat geïnteresseerden gelijk kunnen aansluiten. Deze zaterdag zijn er veel activiteiten in de Hoeksche Waard, die uitstekend met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Zo fungeert het Streekmuseum als stempelpost bij de Rabo Fietsdag, er zal dan koffie/thee en iets lekkers verkrijgbaar zijn. De afdeling van Groei & Bloei Hoeksche Waard organiseert op dezelfde dag de Nazomermarkt aan de Stougjesdijk, ook daar is het museum vertegenwoordigd met een informatiekraam.

Deze evenementen vormen een prachtige combinatie met een bezoek aan de hoftuin van Streekmuseum Hoeksche Waard aan de Hofweg 13 te Heinenoord.

Aanmelden voor de wandeling is gewenst, via info@streekmuseumhw.nl of telefonisch via 0186-601535 (di t/m za tijdens kantooruren).

De kosten bedragen € 5,-  per persoon inclusief entree. (Vrienden van het museum betalen € 2,50).

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Streekmuseum Hoeksche Waard
Email:info@streekmuseumhw.nl
Website:www.streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!