logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Feestweek 's-Gravendeel'
25aug 2013

Feestweek 's-Gravendeel

Van zondag 25 augustus 2013 tot en met zaterdag 31 augustus 2013.

Langzaam telt ‘s-Gravendeel alweer af naar het einde van augustus. Als traditionele afsluiter van de zomervakantie hebben de inwoners van het Kildorp immers tussen 25 en 31 augustus 2013 nog een geweldige week in het verschiet: de ’s-Gravendeelse Feestweek.

Zoals ieder jaar is weer alles uit de kast getrokken om er voor jong en oud een fantastisch evenement van te maken. 

Nieuw in de Feestweek, die dit jaar haar 34ste editie viert, is een adembenemende auto-stuntshow. Bedenk de gekste dingen die je met een auto kunt doen en de Daring Dantes kunnen het.

Salto’s en metershoge sprongen: dit autostunt-collectief komt op zaterdag 31 augustus de haven van ’s-Gravendeel vullen met de vetste stunts.

Stunts Dantes

Eerder die dag wordt tevens D’n Echte Hoeksche Tocht georganiseerd, een fietstoertocht door de Hoeksche Waard. Met de tocht wordt letterlijk gefietst voor fietsen, want er wordt geld ingezameld om twee speciaal aangepaste fietsen te bekostigen.

De twee fietsen, een zogenoemde duo-fiets en rolstoelfiets, behoren tot een project dat is begonnen door Leo Ligtmans en Gerrit Sint Nicolaas en is ondergebracht bij de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk.

Een andere organisatie die zich inzet voor ouderen, de ANBO, is een nieuwe naam die zich aan de Feestweek heeft verbonden. De belangenbehartiger van senioren sponsort sinds dit jaar de korenslag, die op dinsdag 27 augustus wordt gehouden.

FeestweekkrantOp een podium aan het Dokter van der Bijlplein zullen het Shantykoor Hoeksche Waard, de Vrolijke Noten en het Gelegenheidskoor hun liederen ten gehore brengen.

Voor de ouderen is er op donderdag 29 augustus ook nog de Zorgwaard seniorenmiddag. Mark Cornelis en Silvia Robbemont verzorgen dan de muziek in de feesttent, terwijl er ook nog gebak en een drankje wordt geserveerd.

Natuurlijk behoudt de Feestweek ook al haar tradities. Iedere avond is het vanzelfsprekend gezellig druk in en rond de feesttent, waar van dinsdag 27 augustus t/m vrijdag 30 augustus live muziek wordt gespeeld.

De dinsdag wordt afgetrapt met de Aan de Kant Hollandse Artiesten Avond, waar onder anderen Henk Wijngaard – Met de vlam in de pijp – de tent met zijn klanken zal verwarmen. Ook de Achterhoekse rockband Crystal Dream (donderdag) en 30 Euro Live (vrijdag), die eerder al het Kildorp op stelten zetten, zijn weer van de partij.

De kermis aan de Havenstraat, ieder jaar weer drukbezocht, kan vanzelfsprekend ook niet ontbreken. Voor een rondje in de botsauto’s of je geluk te testen bij de spelautomaten, kun je dinsdag tot en met zaterdag bij de kermis terecht. 

Ook voor de sportievelingen en sportfans onder ons is er genoeg te doen tijdens de Feestweek. Het kooivoetbalvoetbaltoernooi  op woensdag voor de jeugd, de Seuterloop (donderdag 29 augustus) en wielercriterium De Nacht van ’s-Gravendeel (vrijdag 30 augustus) zijn weer de grote trekpleisters voor sportminnend Hoeksche Waard – en natuurlijk ook daarbuiten.

Daarbij is tijdens de evenementen uiteraard ook aan de jonge sporters gedacht. Tijdens de Seuterloop kunnen kinderen tot twaalf jaar 500 meter of 1 kilometer rennen, terwijl tijdens de Nacht van ’s-Gravendeel voor kids tussen 7 en 10 jaar de Rabobank Dikke Banden Race wordt gehouden.

Al met al is er dus voor iedereen wel wat te doen in de 34ste ’s-Gravendeelse Feestweek.

Voor meer informatie, data en exacte tijden, kijkt u op www.feestweek.info.

Welkom bij de feestweek 's-Gravendeel

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Stichting Festiviteiten 's-Gravendeel
Website:www.feestweek.info


Deel dit bericht met je vrienden!