logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open imkerijdagen 2013'
13jul 2013

Open imkerijdagen 2013

Van zaterdag 13 juli 2013 tot en met zondag 14 juli 2013.

Tijdens de open imkerijdagen op 13 en 14 juli 2013 bent u van harte welkom bij Henk Gerkema Imkerij 't Schuurtje in Klaaswaal.

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, u kunt in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

Het is vast wel wennen aan al dat gezoem om u heen, maar veilig in een bijenpak zult u merken dat bijen helemaal niet eng zijn.

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Lokatie: Molendijk 70, 3286 BJ Klaaswaal
Inlichtingen: 06-5065 6132

Honing proeven van diverse soorten en een foto-expositie.

Contactinformatie:
Locatie: Klaaswaal
Website:www.bijenhouders.nl


Deel dit bericht met je vrienden!