logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Otto Stroober en Jos Gielen in De Opkamer'
07jul 2013

Otto Stroober en Jos Gielen in De Opkamer

Van zondag 7 juli 2013 tot en met zaterdag 31 augustus 2013.

Zondag 7 juli 2013 vindt om 13.30 uur in galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam, de opening plaats van een expositie met werk van Otto Stroober, houten wandsculpturen en zetstukken, en bronzen beeldjes van Jos Gielen. In de beeldentuin is werk te zien van Jane Leeuwenburgh, Gerard Bogaerds en Eelse Bies. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Huib Bervoets, accordeon.

Als timmermanszoon groeide Otto Stroober (1938) op tussen de geur van hout. Niet onverwacht werd hout dan ook het medium voor zijn kunstwerken. Geïnspireerd door de cobragroep en met voorliefde voor kleurrijk lijnenspel en reliëf  met schaduwwerking, legt hij zich toe op houten wandsculpturen en zetstukken.

Met een minutieuze precisie, waaruit zijn vakmanschap onmiskenbaar spreekt, blaast hij als ware Gepetto leven in het hout dat hij in handen krijgt. Met zijn heldere kleuren en toegankelijke figuratie zendt Stroober het krachtige signaal uit van een efficiënt en trefzekere kunstenaar die de wereld van de verbeelding heeft leren kennen.

Jos Gielen is beeldend kunstenaar. Geboeid door de mens creëert hij bijzondere werken waarin dit thema duidelijk naar voren komt. Zijn uitgangspunt is dat de ene mens niet zonder de andere mens kan. “Samen sterk” is zodoende een terugkerend onderwerp in zijn werk.

Zijn werk kan omschreven worden als abstract en modern. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door het uitbeelden van gestileerde mensengroepen die in een bijna architectonisch verband worden samengebracht.

Jos Gielen vervaardigt niet alleen kleurrijke schilderijen en bronzen beelden maar ook (tuin-)objecten en (relatie-)geschenken. Daarnaast is toegepaste kunst een gebied waarin Jos Gielen bekwaam is.

Contactinformatie:
Locatie: Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!