logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Trek de Pont 2e editie'
22jun 2013

Trek de Pont 2e editie

Zaterdag 22 juni 2013.

Met nog slechts enkele dagen te gaan, is alles in en om 't Gors en de veerpont "The Queen Jacqueline" organisatorisch voor elkaar voor het te gekke evenement, waarbij zeven teams op zaterdag 22 juni 2013 met elkaar de sportieve strijd aan zullen gaan om binnen de snelste tijd het veer tussen Hekelingen en Nieuw-Beijerland over te trekken.

Het spektakel houdt in dat de pont niet zelf vaart, maar dat de teams met een touw de ruim 300 ton wegende boot van oever naar oever over 't Spui trekken.

Het evenement wordt voor de 2e achtereenvolgende keer gehouden ten bate van de kankerbestrijding. De fietsteams "In Beweging tegen kanker" en het politieteam "The Ven2Cops", zetten zich in om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor het bestrijden van deze vreselijke ziekte. Zo is voor dit doel recent gefiets voor de Alpe "D Huzes en wordt er in september de strijd aangegaan met de beklimming van de monsterberg de "Mont Ventoux" in Frankrijk.

Het startsein voor het festijn wordt om 13.00 uur gegeven door de Burgemeester van Korendijk, de heer drs. Stoop, die zelf ook mee zal trekken. Voorafgaand wordt door het fanfarekorps "De Volharding" uit Goudswaard een mars door Nieuw-Beijerland gehouden. Vanwege het unieke karakter wordt er stiekum rekening mee gehouden dat door SBS6 opnamen van het evenement worden gemaakt.

De groepen, groot circa 50 personen, bestaan uit een sport/horecateam, een chauffeursteams, een damesteam, een team van de instelling Zorgwaard, het Piershilseteam en twee 'sterke mannen' teams, die elk met slechts 25 personen per groep de strijd aangaan, waardoor een extra dimensie aan het geheel wordt toegevoegd.

Naast de wedstrijd vinden er op het nabij gelegen Gors allerlei andere activiteiten plaats. Ruim 55 attracties, waaronder promotiekramen, vele kinderspelen, een ballonwedstrijd, sumoworstelen, kanoen, snel- en banaanvaren, ponyrijden, springkussens, klimwand, rodeostier, modelboten en nog veel meer. Met een commentator, een DJ, een dweilorkest, een hapje en drankje, zijn ook de sfeer verhogende elementen niet uit het oog verloren.

Heel bijzonder is ook dat er met de driemast zeilklipper "Oostvogel" voor slechts € 6,= p.p. vaartochten over 't Spui worden gehouden. Een unieke gelegenheid om het westelijk deel van de Hoeksche waard, waaronder de bekende Korendijkse slikken, eens van een totaal andere kant te bekijken. De afvaarten zijn om 10.30 - 12.00 - 13.30 en 15.00 uur. Na de laatste tocht wordt het schip voor een muziekaal optreden bemand met het Shantykoor "Bestevaer" uit Giessenburg.

Ter afsluiting van het geheel wordt er aanvang 20.00 uur, een zeer bijzonder benefietconcert gegeven in het kerkgebouw van de protestantse gemeente Open Hof, W. van Vlietstraat 2a te Oud-Beijerland. Dit met een toegangsprijs van € 10,= p.p. De regie hiervan is in handen van de Stichting Inspire2LiveMusic, een stichting die zich inzet voor het zingen tegen kanker.

Onder leiding van de dirigent Peter Overduin wordt aan dit concert deelgenomen door het koor Inspire2liveChoir, Annelies Schep, sopraan, Joep van Geffen, bariton, Bert kruis orgel, Johan den Hoedt piano en Anton Weeren trompet. Al dan niet in samenzang worden er binnen een sfeer van een lach en een traan negro-spirituals, klassieke liederen en bekende medley's ten gehore gebracht.

Al met al een evenement met veel facetten en gelet op het grote doel, meer dan de moeite van het bezoeken waard. Wens van de organisatie is: Om met behulp van heel veel bezoekers, het bedrag van vorig jaar, € 13.400,= ruimschoots te overtreffen.

Voor meer informatie en kaartverkoop zie: www.trekdepont.nl.

Deelnemers trekken de pont over het Spui

Contactinformatie:
Locatie: Nieuw-Beijerland
Organisator: Organisatiecomité Trek de Pont
Website:http://www.trekdepont.nl


Deel dit bericht met je vrienden!