logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Slotconcert door Grupo del Sur in Puttershoek'
02jun 2013

Slotconcert door Grupo del Sur in Puttershoek

Zondag 2 juni 2013 vanaf 14:30 uur.

Slotconcert door Grupo del Sur, zondag 2 juni 2013

Het slotconcert van de Concert Commissie Hoeksche Waard wordt verzorgd door het internationaal befaamde ensemble Grupo del Sur.
De Concertcommissie blijft bij haar traditie het seizoen af te sluiten met een programma dat de grenzen van de klassieke muziek opzoekt om daarmee ook ander publiek tegemoet te komen.

Grupo del Sur bestaat uit Matías Pedrana, bandoneon, Anne-Marie van de Grint, viool, Paul Hagenaars, gitaar, Hetty Sponselee, piano en Marc van Rooij, contrabas.

De Argentijn Matías Pedrana voltooide zijn de opleiding aan de Universidad Nacional de Rosario als dwarsfluitist. In 2000 verhuisde hij naar Europa om zijn muzikale carrière voort te zetten en besloot bandoneón te gaan studeren. In 2008 behaalde hij zijn master aan het Rotterdams Conservatorium.

Met diverse ensembles heeft hij over de wereld gereisd en in toonaangevende festivals gespeeld.

Anne-Marie van de Grint studeerde viool aan de Conservatoria van Tilburg en Maastricht. Haar interesse in de Argentijnse tango begon in 1991, met de oprichting van trio Típico Tango. Zij maakte ook deel uit van tango-orkest OTRA. Momenteel is zij concertmeester van Brabant Sinfonia.

Paul Hagenaars heeft als uitgangspunt het spelen van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek op zowel klassieke als elektrische gitaar. Hierbij gaat zijn interesse vooral uit naar jazz, Braziliaanse en Cubaanse muziek.

Hij werkt met Tom Amerika (eigentijdse muziek) en Maurice Leenaars (flamenco-gitarist) en speelt “kamermuziekjazz“ in een trio. Hij is als docent verbonden aan het Fontys Conservatorium en Factorium Tilburg.

Hetty Sponselee: studeerde piano aan het Brabants conservatorium bij Theo Bles. Daarna behaalde zij haar master aan het conservatorium van. Momenteel speelt ze veel kamermuziek. Met de Engelse sopraan Sheila Conolly werkt ze momenteel aan de opnames van liederen van de Franse componisten Chausson en Debussy. In dit jaar verschijnt haar eerste solo CD met werken van o.a. Chopin en Debussy.

Marc van Rooij speelt jazz met o.a. Rob van Bavel (Edison CD 'Rob van Bavel Trio', North Sea Jazzfestival, tournee China) en klassiek in Het Brabants Orkest en Nederlands Philharmonisch Orkest. In het theater speelde hij bij Toon Hermans, Robert Long en Mini & Maxi.
Verder is hij werkzaam als arrangeur (voor o.a. Miranda van Kralingen, Sinfonietta Amsterdam, Residentie Orkest) en bigband-leider. Marc is als hoofdvakdocent Contrabas verbonden aan het Fontys Conservatorium Tilburg.

De musici van Grupo del Sur (letterlijk: groep van het zuiden) weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla’s muziek. De groep geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals.
Het Thema van het concert, dat evenals de voorgaande edities wordt gegeven in “De Drie Lelies”, is  ‘Piazzolla en zijn idolen’
Virtuoos bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Vier Brabantse musici en een Argentijnse bandoneonist voeren u mee naar de wereld van Astor Piazzolla. Een wereld waarin melancholie en hartstocht de boventoon voeren.

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo.

Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip, met een vaste plaats te midden van andere tijdloze genres. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. In zijn werken zijn invloeden hoorbaar van Bach, Ravel, Stravinsky en Bartok, maar ook jazzmuziek speelt een grote rol.

Naast de originele Piazzolla stukken krijgen deze componisten ook een plaats in het repertoire, met eigen arrangementen door Grupo del Sur.

Bekende klassieke werken uitgevoerd in de typische Piazzolla-bezetting leveren een bijzondere muzikale ervaring op!

Het concert vindt plaats op zondag 2 juni in “De Drie Lelies”, Narvikstraat 1 te Puttershoek, aanvang: 14.30 uur.

Toegangsprijzen: €  14 (CJP/65+ € 12, scholieren/studenten CKV € 5)
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Puttershoek
Organisator: Concertcommissie Hoeksche Waard


Deel dit bericht met je vrienden!