logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Het Theatercollectief speelt 'Onderhuids: Measure for Measure''
29mei 2013

Het Theatercollectief speelt 'Onderhuids: Measure for Measure'

Van woensdag 29 mei 2013 tot en met zaterdag 8 juni 2013, vanaf 20:00,.

Wat doet macht met een mens? Deze vraag stelt het Theatercollectief zich. Zij spelen dit jaar het stuk ‘Onderhuids: Measure for Measure’, een komedie van William Shakespeare. In deze voorstelling houden we de macht van de overheid en die van de burger tegen het licht.

Onder leiding van regisseur Martijn Kramp zal het Theatercollectief een snelle en bruisende voorstelling ten tonele voeren waarin humor en hedendaagse gewetensvragen hand in hand gaan. Het Theatercollectief laat een genadeloze wereld zien, waar macht, begeerte, bedrog en verleiding elkaar afwisselen.

Het verhaal: De Weense hertogin Vincentia vreest dat zij met te zachte hand over haar stad heeft geregeerd. Zij verlaat daarom Wenen en stelt de gelovige Angela aan als haar plaatsvervangster. Angela stelt gelijk orde op zaken door alle bordelen te sluiten en ongewenst gedrag hard aan te pakken. Haar eerste slachtoffer is de jonge Claudia, die zwanger is geraakt van haar verloofde voordat zij getrouwd was. Angela veroordeelt Claudia tot de doodstraf. Iedereen vindt dit onrechtvaardig, maar gek genoeg staat niemand op. Zelfs niet als er een leven op het spel staat. Claudia’s broer Dominicus, een vrome man die in het klooster zit, bezoekt de plaatsvervangster Angela om haar van dit idee af te brengen. Maar of dit lukt, is nog maar de vraag. Het dilemma blijft: wie is de zondaar, het slachtoffer of de hypocriet? De toeschouwer beslist, wees dus voorbereid!

‘Onderhuids: Measure for Measure’ belooft een theaterbeleving te worden die iedere toneelliefhebber, in de Hoeksche Waard én daarbuiten, niet mag missen. Het toneelbeeld is, zoals u dat inmiddels kent van het Theatercollectief, weer héél bijzonder.

Om zeker te zijn van kaarten voor één van de voorstellingen kan nu via de website gereserveerd worden. De voorstellingen zijn op 29, 30 en 31 mei en 1, 5, 6, 7 en 8 juni 2013 en beginnen om 20:00 uur.

De bezoeker kan voorafgaand aan de voorstelling op locatie heerlijk eten in gelegenheidstheater de Swaensvoet, Marktveld 9, 3264 AL te Nieuw-Beijerland. Er is een speciaal menu samengesteld, aangepast aan de tijd van Shakespeare. Reserveringen voor het diner kunt u via de website regelen.

Meer informatie over de voorstelling kunt u vinden op de website: www.theatercollectief.nl.

Kaarten à €12.50 kunt u vanaf nu via de site te bestellen of via telefoonnummer: 06-24609922 (van maandag tot en met vrijdag tussen 16:00 en 20:00 uur).

Contactinformatie:
Locatie: Nieuw-Beijerland
Organisator: Het Theatercollectief
Website:www.theatercollectief.nl


Deel dit bericht met je vrienden!