logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
20mei 2013

Schaapscheerdersfeest Recreatieoord

Maandag 20 mei 2013, van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2013, organiseert Recreatieoord Binnenmaas weer een groots schaapscheerdersfeest op de kinderboerderij.

Het inmiddels traditionele evenement vindt plaats op de kinderboerderij van het Recreatieoord Binnenmaas tussen 11.00 en 16.00 uur. Op die dag zullen diverse schapen van hun wol worden ontdaan. Verder zijn er een groot aantal demonstraties georganiseerd zoals manden vlechten, stoelen matten, wol spinnen en Zeeuwse Babbelaars bakken.  Ook zijn er diverse stands aanwezig waar (h)eerlijke producten  gekocht kunnen worden, zoals bijenproducten, schapenkaas en een boerenlandwinkel.

Ook dit jaar wordt voorlichting gegeven door het Wildbeheer, W.N.F., De Moderne Papegaai en andere kromsnavels en zijn er alpaca’s te bewonderen. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van de Dierenambulance. Ook zijn er voor deze editie van het Schaapscheerdersfeest nieuwe attracties toegevoegd; er staan oude tractors in de weiden opgesteld en belangstellenden kunnen kijken hoe schapen worden gedreven.

De kinderen kunnen met een strippenkaart deelnemen aan allerlei activiteiten. De kosten zijn € 2,50 per kaart en daarvoor kunnen ze ponyrijden, schaapjes scheren, limonade melken, schminken en zich helemaal uitleven op het springkussen.

De entree voor de kinderboerderij is gratis en de demonstraties zijn vrij toegankelijk. Voor meer informatie is de kinderboerderij te bereiken via telefoonnummer 0186-603 834.

De speeltuin en het zwembad zijn op Tweede Pinksterdag geopend. De speeltuin met de attracties van 10.00 tot 18.00 uur en het zwembad is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Mijnsheerenland
Organisator: Recreatieoord Binnenmaas
Website:www.recreatieoordbinnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!