logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Randal Corsen bij Dutch Jazz'
18mei 2013

Randal Corsen bij Dutch Jazz

Zaterdag 18 mei 2013 vanaf 22:30 uur.

Dutch Jazz by Sublime Radio presenteert: Randal Corsen ‘Symbiosis’ feat. Glenn Gaddum Jr & Enrique Firpi

In het kader van Dutch Jazz speelt op 18 mei 2013 op het Jazz Podium DJS pianist Randal Corsen met zijn nieuwe formatie. Geen kleine naam in muziekland. Want in 2004 Won Corsen de Edison Jazz Award en in 2008 speelde hij bijvoorbeeld nog op North Sea Jazz. Op zijn zinderende nieuwe cd ‘Symbiosis’ imponeert Corsen met origineel repertoire waarbij moderne jazz en Caribische muziek naadloos in elkaar overvloeien.

De op Curaçao geboren pianist Randal Corsen is als geen ander in staat de typische ritmes van zijn eiland, en de rest van het Caribisch gebied, te verwerken in zijn jazz. Deze veelzijdige muzikant werkte met onder meer Roy Hargrove, Paquito D’Rivera, Horacio ‘El Negro’ Hernandez, David Sánchez, Marzio Scholten, Tineke Postma, Izaline Calister.

Afgelopen jaren legde Randal zich voornamelijk toe op het componeren en arrangeren. Zo componeerde hij de eerste Papiaments-talige opera ‘Katibu di Shon’ (Slaaf en meester). Verder was hij muzikaalleider en arrangeur van het ‘Tribute to Doble R’ project van het Metropole Orkest, georganiseerd door de IKO foundation, en componeerde hij muziek voor het theaterprogramma van theatermaakster Evi de Jean, en voor de Classic Club Night tijdens het Gergiev Festival in Rotterdam.

In 2008 speelde Randal met zijn kwintet op het North Sea Jazz festival. Het kwintet bestond voor deze gelegenheid uit musici die te horen zijn op zijn cd Armonia, samen met de legendarische Cubaanse drummer Horacio ‘El Negro’ Hernandez. Dit concert is later uitgezonden door de NPS op Ned3. In november van dat jaar werd Randal op zijn beurt door drummer Horacio Hernandez uitgenodigd om met diens groep Italuba op te treden tijdens het London Jazz Festival. In diezelfde maand gaf Randal een recital in Warschaw, Polen, en was hij te gast bij het TV programma Kunststof.

Randal Corsen is de hoofdgast op deze vijfde editie van Dutch Jazz. Al meer dan een jaar presenteren jazz saxofonisten Rolf Delfos en Bart Wirtz het programma Dutch Jazz op Sublime Radio. In dit programma presenteren zij een breed beeld van de jazz in Nederland, met aandacht voor nieuwe musici, nieuwe releases, nieuwe projecten en concertreeksen. Zij doen nu de maandelijkse programmering op de derde zaterdag van de maand in Jazzpodium DJS dat gekoppeld zal zijn aan hun programma.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen iedere derde zaterdag van de maand een live- band en dj naar Dordrecht, welke samen zorgen voor spannende, energieke en uitdagende jazz. De muziek is voor jong en oud. Maar om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 3,50.

Zaterdag 18 mei 2013
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 7,00 /  3,50 voor jongeren tot 25 jaar

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!