logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in gemeentehuis Binnenmaas'
15mei 2013

Expositie in gemeentehuis Binnenmaas

Van woensdag 15 mei 2013 tot en met dinsdag 2 juli 2013.

Van 15 mei tot en met 2 juli 2013 exposeren de deelnemers aan Atelier Het Molenschaer hun werken in het gemeentehuis van Binnenmaas. Samen met de Afghaanse kunstenaar David Niazi zorgen zij voor een bijzonder kleurrijke expositie.

Kleurrijk in vele betekenissen van het woord, door het uitgesproken kleurgebruik bij de schilderijen en acrylwerken op papier van Het Molenschaer, gemaakt door kleurrijke kunstenaars en ook kleurrijk in het samengaan met de expositie van werken van David Niazi.

Deze laatste, de Afghaanse kunstenaar David Niazi, toont op de benedenverdieping van het gemeentehuis een serie bijzondere werken. Zijn werk is uitgevoerd in een traditionele Afghaanse volkskunsttechniek: het vervaardigen van afbeeldingen van kleine stukjes goudgeel stro op een zwarte ondergrond. Bijzonder is ook het verhaal dat geleid heeft tot het tot stand komen van dit werk.

Al op de basisschool in Ghazni, Afghanistan leerde hij de techniek van kunstwerken maken met stro. Na zijn studie rechten en zijn werk als advocaat was er weinig aanleiding om deze techniek op te pakken. Na het vertrek van het gezin naar Nederland en de lange wachttijd gedurende de procedure voor een verblijfsvergunning, heeft hij, om iets te doen te hebben, deze techniek van werken met stro weer opgepakt. Dit heeft bijzonder werk opgeleverd, Afghaans van techniek, universeel in de thematiek en met Hoeksche Waards stro!

Het Atelier Het Molenschaer is na een succesvolle expositie in 2009 weer terug in het gemeentehuis van Binnenmaas. Dit atelier is een afdeling van activiteitencentrum Het Molenschaer uit Strijen. Een aantal mensen met een verstandelijke beperking werkt hier met verf, potlood, krijt, pastel en dergelijke. Op hun eigen manier geven zij uiting aan hun creativiteit. Het werk toont een bewuste keuze van vorm en kleur. Er wordt individueel en groepsgewijs aan opdrachten gewerkt.

De spontaniteit en originaliteit van deze groep mensen is erg inspirerend en doet denken aan de onbevangenheid van kunstenaars uit de kringen rond Vincent van Gogh. Het experimenteren met kleur en lijn, het geven van een eigen interpretatie van de werkelijkheid, niet gehinderd door enige conventie is zeer verfrissend. Op de bovenverdieping van het gemeentehuis laten zij zien dat voor goede kunst alleen de verbeelding er werkelijk toe doet.

De tentoonstelling wordt op woensdag 15 mei om 14.00 uur geopend door de heer André Borgdorff, burgemeester van Binnenmaas. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Schilderij Molenschaer

Contactinformatie:
Locatie: Maasdam
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!