logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Speurtocht in Streekmuseum Hoeksche Waard'
15mei 2013

Speurtocht in Streekmuseum Hoeksche Waard

Woensdag 15 mei 2013, van 14:00 uur tot 15:00 uur.

Op een speelse wijze kennismaken met de vroegere  gebruiken en cultuur  van de Hoeksche Waard.  De Bibliotheek Hoeksche Waard nodigt alle kinderen tot 12 jaar uit voor de speurtocht in Streekmuseum Hoeksche Waard op woensdagmiddag 15 mei 2013 van 14 uur tot 15 uur.

Wat zag je vroeger in een buitenhuis in de Hoeksche Waard?  Kinderen die dat graag willen weten zijn welkom bij de speurtocht van de Bibliotheek Hoeksche Waard in het Streekmuseum. Met foto’s van een voorwerp in de hand zoeken kinderen naar interessante, grappige en mooie dingen van vroeger. Zo wordt zoekenderwijs het hele museum verkend.

Beneden zien de kinderen een aantal stijlkamers en bijbehorende huiselijke voorwerpen.  Een historische keuken, kelder, opkamer met bedstede en een statige salon, geven een levensecht beeld van de 19e eeuw. Op de eerste verdieping zien de kinderen de ontstaansgeschiedenis van de Hoeksche Waard. De speurtocht voert hen langs oude en verdwenen buitenplaatsen, ambachtshuizen en herenboerderijen.

De speurtocht is op woensdagmiddag 15 mei van 14.00 uur tot 15.00 uur en kost € 2,50 per kind, inclusief een glas limonade, een kleine attentie en een museumdiploma na afloop. Vooraf aanmelden bij de bibliotheek is gewenst.  Begeleiders, ouders, opa's en oma's met een bibliotheekpas (voordeel met je Biebpas) krijgen in het streekmuseum een gratis kopje koffie na bezoek aan het museum (€4,00). Of ze kunnen gratis de mini-expositie over het Koningshuis in de Hoeksche Waard bewonderen.

Locatie: Streekmuseum Hoeksche Waard |  Hofweg 13 | 3274 BK Heinenoord

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Streekmuseum Hoeksche Waard
Website:www.streekmuseumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!