logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in gemeentehuis Korendijk'
08mei 2013

Expositie in gemeentehuis Korendijk

Van woensdag 8 mei 2013 tot en met vrijdag 7 juni 2013.

Het beeldend werk van Ingrid van den Oord, woonachtig in Piershil, kenmerkt zich door een bepaalde manier van vervreemden en door het combineren en afwisselen van biologische abstractie met figuratie. Hoe verhouden mensen zich tot elkaar en de snel veranderende maatschappij? Hoe gaan mensen om met voortsnellen van tijd, revoluties, digitaal en politiek, sociaal en met invloed van toepassingen voortkomend uit wetenschap en onderzoek?

Ze werkt veel in hout, dat is voor haar een goed uitdrukkingsmateriaal Gebleken, maar als een werk, een idee erom vraagt wordt er ook met ander materiaal gewerkt.

Er komen ook tekeningen en gedichten van haar hand, meestal in een vorm van onderzoek of uiting van een proces, of omdat het idee zich het best in een tekening of gedicht manifesteert. Ze heeft de opleidingen aan het Mollerinstituut te Tilburg, en de kunstacademie te Arnhem gevolgd en afgerond. In februari 2013 heeft ze haar eerste dichtbundel uitgegeven: ‘Zwarte olijven in honing’.

De aanleiding voor de expositie in het gemeentehuis van Korendijk, is de oplevering van een kunstpicknickplek. Door diverse beeldend kunstenaars in de Hoeksche Waard zijn verschillende mooie picknickplekken gemaakt.

De Picknickplek die door Ingrid ontworpen is, ligt aan Spuiweg 1, tussen Nieuw-Bijerland, Piershil en Goudswaard, naast de oude haveningang naar Piershil. De kunstpicknickplek zal door middel van onthulling van de maquette geopend worden. Daarbij is er aandacht voor het hele picknickproject.

De expositie, te bezichtigen tot 7 juni 2013, laat een selectie van het beeldend werk zien. Werk wat specifiek voor in landschap gemaakt is en al eerder te zien was. Bijvoorbeeld tijdens het Bram Roza-festival en de Vlasunie. Samen met ander werk uit haar collectie, wordt er een mooi
overzicht geboden.

U bent van harte welkom bij de opening van de expositie!

Contactinformatie:
Locatie: Piershil
Website:www.ingridvandenoord.nl


Deel dit bericht met je vrienden!