logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jazzpodium DJS XL te Dordrecht'
03mei 2013

Jazzpodium DJS XL te Dordrecht

Vrijdag 3 mei 2013 vanaf 20:30 uur.

Eerste editie Jazzpodium DJS XL: met het Benjamin Herman Trio

Op 3 mei a.s. biedt het Jazzpodium DJS plaats aan niemand minder dan Benjamin Herman. Altsaxofonist Benjamin Herman, o.a. bekend als voorman van de New Cool Collective, speelt met zijn nieuwe trio nummers van zijn jongste album: ‘Café Solo’. Vanwege de te verwachte grote belangstelling vindt het optreden plaats in het, voor Dordtse jazzbegrippen, ruim bemeten Dolhuis dat voor deze gelegenheid zal worden omgetoverd tot een heuse jazzclub. Deze eerste editie van Jazzpodium DJS XL belooft een groot succes te worden.

Benjamin Herman is een van de meest originele en productieve jazz-muzikanten van ons land. (In 2006 ontving Herman de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Award.) Zijn muziek is geïnspireerd door dancefloor jazz, surf- en punkmuziek, free jazz en traditionele muziek uit alle windstreken. Door deze unieke muziekcocktail komen naast pure jazzfanaten ook muziekliefhebbers van andere genres aan hun trekken.

Samen met Ernst Glerum (contrabass) and Joost Patocka (drums) gaat Benjamin Herman op deze avond terug naar de basis met swingende improvisaties op jazzklasiekers als Begin The Beguine, Reflections, Namely You en Gerhwins Summertime. Waar Herman de werken van Duke Ellington, George Gershwin, Thelonious Monk, Johnny Mercer en Cole Porter voorziet van bijna Stan Getz-achtige arrangementen, zijn de levendige versies van Cabin In The Sky en End Of A Love Affair beter te vergelijken met Dexter Gordon. Kortom: het wordt een avond met ongezouten swingende classic cool jazz.


3 mei 2013
Plaats: Dolhuis
Adres: Dolhuisstraat 55
Deur open 20.00 uur / Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 10,-- / leden € 5,--
www.jazzandbeyond.nl
T @jazzandbeyond.nl

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:http://www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!