logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
27apr 2013

JazzLab Session Nina Simone

Zaterdag 27 april 2013 vanaf 21:00 uur.

Op 27 april 2013 is er weer een editie van de succesvolle Jazzlab Session avond met als thema zangeres/pianiste Nina Simone. Op deze sessie zullen een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen dit keer onder leiding van de Rotterdamse zangeres Simone Roerade.

Het begrip ‘diva’ wordt in de muziekwereld te pas en te onpas gebruikt. Maar als iemand recht had op de omschrijving gevierd én eigenzinnig dan was het wel Nina Simone (1933 - 2003). De Amerikaanse zangeres en pianist kwam van ver, steeg in de jaren zestig en zeventig tot grote hoogte, en stierf uiteindelijk eenzaam en verward in Zuid-Frankrijk. Haar intense muziek en onpeilbare persoonlijkheid spreken nog altijd velen tot de verbeelding.

Bij het grote publiek leeft zij vooral voort door intense liederen als: I loves you Porgy, I put a spell on you, Don’t let me be misunderstood en Ain’t got no – I got life. Aan haar meest bekende nummer, My baby just cares for me, heeft ze evenwel altijd een hekel gehad.
Nina Simone was een vrije geest, zwevend tussen extase en wanhoop. Een moeilijk mens voor haar naaste omgeving, haar publiek en eindelijk ook voor zichzelf. Maar bovenal was Nina Simone een zangeres en pianist die zich zo thuis voelde in de klassieke muziek, jazz, blues en pop dat ze die muziekgenres tot een geheel eigen geluid wist te maken.

Simone Roerade werd in de jaren 90 bekend als zangeres van Candy Dulfers Funky Stuff en tourde daarmee de hele wereld rond. In deze tijd formeerde zij ook haar band Hips en zong in de jaren daarna met vele grote artiesten en allerlei combinaties. In een zoektocht naar de wortels van haar muziek komt ze uit bij the blues en Simone zou Simone niet zijn als dat niet gepaard ging met alle zijstraten die daarin bewandeld zijn. Van gospel tot jazz en van soul tot funk. Ze mixt daarbij klassiekers met haar eigen stukken. Naast haar performances is zij ook een zeer gewaardeerde zangdocent aan het conservatorium van Rotterdam. Deze avond zal zij de coach zijn van een aantal regionale zangeressen die hun tribute zullen doen aan Nina Simone.

De sessie musici uit de regio die deze avond gaan meespelen zullen ‘s middags bijelkaar komen om de arrangementen te bekijken. Er worden afspraken gemaakt en gezamlijk gegeten alvorens zij het podium beklimmen voor een uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een vertolking doen van de Nina Simone stukken. Geen eindeloze soli, egotriperij, maar samen de soul vinden. Proberen de essentie van Nina’s muziek te pakken, waar bij het publiek niet vergeten wordt. Al met al beloofd het een gevarieerde avond te worden!

Jazzpodium DJS
Grotekerksplein 1 - Dordrecht
Aanvang 21:30 uur
Entrée: gratis

meer informatie www.jazzpodiumdjs.nl

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!