logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
26apr 2013

Jazzpodium DJS met Fossen & Struijk Band

Vrijdag 26 april 2013 vanaf 22:30 uur.

Fossen & Struijk Band

‘Het prachtige instrumentale ‘Guitar Soul’ met resonerende gitaar, door hemzelf geschreven, is een goed voorbeeld van hoe intens blues kan beleefd worden. Het lijkt of hij de geest van Blind Willie Johnson probeert op te roepen. Behalve dit nummer schreef Peter nog drie andere nummers. Ook de titeltrack ‘Human Ways’ zingt Peter gevoelvol met een stem die aan Hans Theessink herinnert. En Robert Fossen’s soulvolle stem geeft aan Ray Charles’ ‘Sinner’s Prayer’ een soortgelijke gelaagdheid’. ( Rootstime.be) Zij werden afgelopen jaar verkozen tot beste akoestische akt en vertegenwoordigden in januari 2013 Nederland bij de International Blues Challenge in Memphis. Tijdens hun optreden spelen ze zowel akoestische als elektrische Chicago blues. Beide muzikanten stonden eerder op het podium met een keur aan internationale bluesartiesten. This is the real deal.

Robbert Fossen is geboren in 1969 en begon blues te zingen in de jaren '80. Weer later begon hij gitaar en harmonica te spelen. Robbert heeft veel optredens gedaan met onder andere A Crossroads Deal en The Robbert Fossen Blues Band. Tijdens zijn carrière heeft hij mogen spelen met blues muzikanten als John Primer, Tail Dragger, Chick Rodgers, Nick Holt, Charles Hayes, TModel Ford and Willie Kent. Robbert speelt Chicago Blues. Hij is beïnvloed door Muddy Waters, Magic Slim, John Primer, Buddy Guy, Luther Johnson Jr. en Jerry Portnoy.
Robbert is genomineerd voor The Dutch Blues Awards 2013 in de categorie ‘vocalisten’.

Peter Struijk is geboren in Gouda en groeide op in Den Haag en omstreken. Als kind bezocht hij met zijn ouders de lokale jazzclubs, waar hij aanvankelijk een hekel aan had, maar hij later leerde waarderen. Al jong begon Peter met piano spelen, maar toen zijn oudere broer hem een gitaar gaf, was een nieuwe liefde geboren. Nadat Peter in enkele lokale bluesbandjes speelde, is hij als zelfstandig muzikant, leraar en producer gaan werken. Zijn debuutalbum "Human Ways" heeft hij opgenomen met grootheden uit de Nederlandse blueswereld zoals Robbert Fossen, Little Boogie Boy, Hammie van Hall, Peter van Zon en de legendarische Chicago Blues zanger Tail Dagger met wie hij ook vele malen het podium deelde in clubs in Chicago.

Jan Markus is een ervaren muzikant. Hij speelt gitaar vanaf 1966. In 1970 trad hij als drummer op met zijn eerste bandje. Hij is tot 1985 als drummer actief geweest in verschillende bluesbands. Tot 2004 heeft hij in verschillende bands als (solo)gitarist gespeeld. Vanaf 2004 heeft hij zich volledig toegelegd op de bas. Helden voor Jan zijn Herman Deinum, Duke Robillard, Jimmy Vaughan, Eddy Clearwater, Memphis Slim, Albert Collins, Phillip Walker en nog wel meer.
Eduard Nijenhuis drumt alles wat met blues te maken heeft. Strak tot in het bot en daarnaast bijzonder creatief. Zijn voorbeeld en held, Steve Gadd, heeft muzikaal een grote invloed op hem gehad. Door veel te spelen in binnen- en buitenland heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zo heeft hij onder andere samengewerkt met de band Hypnoclan (jazz-rock, afro beat) en doet hij veel studiowerk en theaterproducties. De muzikale loopbaan van Eduard is indrukwekkend

Bezetting:
Robbert Fossen: gitaar zang
Peter Struijk: gitaar
Jan Markus : bass
Eduard Nijenhuis : drums
Aanvang: 22:30 uur
Locatie:   Jazzpodium DJS, Grotekerksplein  1
Entree:    € 7 Leden, jongeren en studenten < 25 jaar € 3,50

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!