logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
19apr 2013

Blues Jamsessie in Dordrecht

Vrijdag 19 april 2013 vanaf 22:00 uur.

Komend weekend is er weer genoeg te doen in Jazzpodium DJS. Vrijdag 19 april 2013 is het weer tijd voor de maandelijkse Blues Jamsessie. Een ieder die zijn of haar muzikale kunsten wil vertonen is vanaf 22:00 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Op zaterdag 20 april is het Teus Nobel Liquid Music Quintet te gast. Een jong kwintet met de nieuwe generatie top musici. Met zijn album Flow scoort Teus Nobel hoog binnen de jazzscene in Nederland en is veelvuldig gedraait op Radio 6 en Sublime Radio.

Trompettist Teus Nobel begon op 17-jarige leeftijd aan zijn conservatorium studie in Rotterdam, die hij na 2 jaar klassieke muziek en 4 jaar jazz in 2006 volbracht. Reeds tijdens zijn studie reisde Teus met de Rotterdam Ska Jazz Foundation langs vele wereld-steden. Ook maakte hij vele muzikale ‘kilometers’ bij meer dan 700 voorstellingen van musical producties. Als veelgevraagd freelancer vulde hij daarna zijn palmares aan met bands als Caro Emerald, Wicked Jazz Sounds, Sven Hammond Soul, New Rotterdam Jazz Orchestra, Monsieur Dubois en The Kyteman Orchestra.

‘Hoe klinkt het als ik alles wat mij heeft gevormd tot wie ik muzikaal ben, samensmelt en composities vorm van die vloeistof? Als ik Roy Hargrove, Eric Vloeimans en Christian Scott laat blenden met Herbie Hancock en Pat Metheny?’ Met deze gedachte begon Teus aan een intensief schrijfproces, na enkele maanden ondersteund door pianist en ‘muzikale encyclopedie’ Daan Herweg. Het resultaat is liquid jazz; groovy, contemporary jazz met een randje fusion.

Om deze nieuwe muziekstijl maximaal tot haar recht te laten komen formeerde Teus een ware superband. Gitarist Jerome Hol (Michiel Borstlap, Cry baby), toetsenist Daan Herweg (Caro Emerald, Finn Silver), bassist Hugo den Oudsten (Kim Hoorweg, Wicked Jazz Sounds) en drummer Salle de Jonge (LeslieNielsen, Shirma Rousse) vertegenwoordigen alles wat Teus muzikaal ‘raakt’ en zijn in de afgelopen periode de ideale sparringspartners gebleken om de composities tot grote hoogten te stuwen.

Het album FLOW toont de luisteraar hoe muziek vertolkt kan worden als men het vloeibaar maakt. Deze liquid jazz stroomt soms gemoedelijk lyrisch waarna het even later funky langs een ravijn naar beneden dendert. FLOW beschrijft deze muzikale vertaling van een levensstaat, die balanceert tussen je comfort zone en het onbekende. FLOW is meer dan een album, het is een kijk op het leven zelf.

Dutch Jazz avonden brengt iedere 3de zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die spannende, energieke en uitdagende jazz programmeren. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grote Kerkplein 1
Deur open: 21:30 //  Aanvang 22:30u
Entree: 7,00 / 3,50 <25

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!