logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
18apr 2013

Personenvervoer in en om Oud-Beijerland

Donderdag 18 april 2013, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Een eeuw bussen en pontjes rondom Oud-Beijerland. Op 18 april 2013 geeft Alie van den Berg een lezing over personenvervoer in en om Oud-Beijerland: de veerverbindingen en de vervoersondernemingen zoals de RTM en EDAD.

De Hoeksche Waard was een eiland. Hoe kwam men van het eiland af en hoe bereikte men andere gebieden? Bijvoorbeeld de grote stad voor onder meer handel of scholing? De bijzondere geschiedenis van het openbaar vervoer staat deze maand centraal in de gehele provincie Zuid-Holland.

Aan de hand van foto's en tekst schetst Alie van den Berg van de Historische Vereniging Oud-Beijerland een levendig beeld van het plaatselijke openbaar vervoer vanaf vroeger tijden. De zeven pontjes, de paardentram en het moordenaartje passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de ontsluiting van De Hoeksche Waard na de oorlog. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Oud-Beijerland.

De lezing is op 18 april van 19:30 tot 21:30 uur in Bibliotheek Oud-Beijerland | Lindenhoeve | Steenenstraat 24 | 3262 JM Oud-Beijerland.

Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan via www.debhw.nl of in de bibliotheek.

De toegang is € 2,50 voor leden van de bibliotheek en voor leden van de Historische Vereniging Oud-Beijerland en € 5,00 voor niet-leden.

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!