logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'The JB's in Jazz & Beyond'
13apr 2013

The JB's in Jazz & Beyond

Zaterdag 13 april 2013 vanaf 22:30 uur.

Op zaterdag 13 april 2013 zal Jazz & Beyond in het teken staan van The JB’s. Deze groep was in de jaren ‘70 de backing band van o.a. James Brown en Lynn Collins. Zanger Alex Siegers & The PayBack is een gelegenheidsformatie van gelijkgestemde funk liefhebbers uit de Nederlandse funkscene. Denk aan de vette funkgrooves van nummers als James Brown’s ‘Sexmachine’, ‘Cold Sweat’ en de Lynn Collins dance classic ‘Think’.

The JB’s waren de strakste band binnen de funk-soul scene in de jaren ‘60 en ‘70. De begeleiders van James Brown hebben vele funkgrootheden opgeleid zoals o.a. Bootsy Collins, Maceo Parker, Bobby Byrd en Fred Wesley. Ook brachten zij gedurende deze periode regelmatig solo materiaal uit. Alles natuurlijk duidelijk overgoten met de groove en funk van de Godfather of Soul.

Alex Siegers beschikt over een geheel eigen maar soulvolle stem. Mede omdat hij ook percussionist is weet hij de stijl van James Brown perfect te pakken. Sinds jaar en dag staat Alex op het podium maar zijn grootste successen tot nu toe boekte hij met de Utrechtse band Nancy Works On Payday. Met deze band maakte hij een album dat geproduceerd is door Allen Toussaint in New Orleans.

Jan Kooper speelde als saxofonist bij onder andere Doe Maar, BLØF, Anouk en Sister Sledge. In de jaren tachtig en negentig was hij bandleider van de fusionband Coopertest en lid van The Sinister Project. In 1992 won hij met The Sinister Project de Heineken Crossover Award. Tegenwoordig is hij naast Doe Maar vooral druk met zijn eigen project King Kooper.

De band bestaat verder uit leden van top formaties uit de hedendaagse soul scene zoals Tim den Heijer (git) van Euro Cinema, Luca Giordano (git) van Rare Groove Orchestra, Ton van der Kolk (bas) en Phil Martin (drums) van o.a. The Soul Snatchers , Bert Boeren (trombone) van oa Anouk .

Jazz & Beyond brengt iedere 2de zaterdag van de maand een live programmering en DJ naar Dordrecht die Jazz en aanverwante stijlen als Funk, Soul, Afrobeat, Latin en Pop mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entree prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grote Kerkplein 1
Deur Open: 21:30u / Aanvang 22:30u
Entree: 7,- / 3,50 < 25
W www.jazzandbeyond.nl
T @jazzandbeyond

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!