logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Eugenie Degenaar in Galerie DeBuuT'
13apr 2013

Expositie Eugenie Degenaar in Galerie DeBuuT

Van zaterdag 13 april 2013 tot en met zaterdag 18 mei 2013, van 09:00 tot 16:00 uur.

De expositie wordt geopend op 13 april 2013 om 12.00 u. Eugenie toont nieuw werk : schilderijen  en plastieken. Over haar  nieuwe werk de volgende toelichting:

Eugenie Degenaar schildert het leven zelf. Niets is voor Eugenie belangrijker dan energie, materie en antimaterie, cellen, atomen, neutronen, elektronen, Higgsdeeltjes zichtbaar te maken. Een manier te vinden dit toonbaar te maken en de dimensies te laten oplossen in een kosmische ruimtelijkheid.

Als kunstenaar kan ze dit alles onvoorwaardelijk in beeld brengen. Zij heeft de mogelijkheid binnen de ruimte van haar paneel of plastiek, wetenschappelijke beperkingen te weerstaan. Zij kan de zwarte gaten en de gigantische maalstroom van energie in de zwarte antimaterie weer geven. Dat wat de wetenschap alleen maar kan meten, dat wat onzichtbaar is, kan ze in beeld brengen.

Het is het voorrecht van de kunstenaar binnen te dringen in de morfogenetische velden, waar het leven kiemt en groeit, en er een beeld van te scheppen. Laten zien wat we al wisten en tonen hoe nieuwe inzichten onze blik verhelderen. Een weergave tot stand brengen van de enorme alles omvattende intelligentie van ons sterrenstelsel die tot in het DNA van de mens reikt en zijn levensenergie bepaalt.

Eugenie houdt ervan cellen te schilderen en die op de trillingen van de energie te laten dansen, voordat ze verschrompelen door de beperkingen van het driedimensionale voorstellingsvermogen van de mens. Zo vloeien de micro en de macrokosmos in elkaar over.

De vrijheid die ze daarin heeft als kunstenaar ervaart ze als een voorrecht.

Eugenie Degenaar is op dit moment vaak werkzaam in haar atelier in Duitsland, in het Naturschutzgebiet Ruhr-Eifel. Sinds kort is ze lid van de Berlijnse Bond van Beeldhouwers. De expositie vormt een unieke mogelijkheid kennis te maken met het nieuwste werk van Eugenie.

De expositie duurt van 13 april t/m 18 mei. Galerie DeBuuT ligt aan de Voorstraat 32, in Nieuw-Beijerland. De galerie is open op zaterdag van 9.00 u. – 16.00 u.

Contactinformatie:
Locatie: Nieuw-Beijerland
Organisator: Galerie DeBuut


Deel dit bericht met je vrienden!